MENIU

Regele Charles al III-lea are mereu degetele umflate și roșii - Detaliul șocant ce trădează boala „degetelor-cârnăciori”

Regele Charles al III-lea are mereu degetele umflate și roșii - Detaliul șocant ce trădează boala „degetelor-cârnăciori”

Imagini controversate au fost surprinse de la proclamarea Regelui Charles al III-lea. Degetele monarhului arătau neobișnuit, fiind foarte umflate și roșii. Nu a fost, de altfel, singura dată când degetele regelui au fost surpinse așa, însă niciodata Casa Regală nu a explicat cu ce afecțiune se confruntă acesta. Medicii au deja diagnosticul pentru regele Angliei.

În timpul ceremoniei de proclamare, Charles al III-lea a fost surprins cum cerea să i se mute un obiect de pe masă pentru că, cel mai probabil, nu a putut să o facă singur.

Cel mai probabil, speculează specialiștii, ar avea retenție de apă. Drept dovadă ar fi degetele umflate, relatează Realitatea PLUS.

Charles este rege doar de câteva zile, dar este deja analizat intens, inclusiv degetele sale sunt subiectul unor discuții înflăcărate în spațiul online.

Cele mai afectate persoane sunt cele de peste 65 de ani. O altă posibilitate ar fi artrita. Monarhul a fost văzut de-a lungul timpului în numeroase călătorii și deseori a fost întrebat de ce are degetele umflate, dar Charles le-a spus de fiecare dată că este din cauza zborurilor lungi. 

Fotografiile cu degetele și mâinile umflate ale regelui Carol al III-lea au fost subiectul intens dezbătut, după ce a fost analizat când a făcut cu mâna mulțimii și a dat mâna celor care regretau moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Mai mulți internauți s-au arătat îngrijorați, în timp ce alții au preferat să posteze meme disprețuitoare în ultimele zile, scrie presa britanică.

„Ai văzut vreodată degetele lui Charles?”, a scris o persoană pe Twitter.

O altă persoană a postat o fotografie cu mâinile sale și mesajul: „Doar o amintire cu degetele regelui Charles al III-lea”.

Într-un alt mesaj de pe Twitter este postată o fotografie cu un rând de cârnați.

„Îmi fac griji pentru degetele de cârnat ale Prințului Charles”, a mai scris altă persoană.

Dar înainte de a judecat observațiile mai puțin binevoitoare ale internauților despre degetele de cârnat ale regelui Charles al II-lea, trebuie să ne aducem aminte că chiar el a folosit această comparație pentru a-și descrie degetele.

Actuaul rege Charles al III-lea s-a referit la „degetele sale de cârna” după ce a coborât dintr-un zbor lung către Australia în 2012.

Ce spun medicii de degetele-cârnăciori ale regelui Charles al III-lea

Un medic din Marea Britanie a analizat care ar putea fi cauza. Acesta a declarat pentru Daily Star că ar putea fi vorba de retenția de apă legată de vârstă sau că ar putea fi ceva mai grav.

„Edemul este o afecțiune în care organismul începe să rețină lichid la nivelul membrelor, în mod normal picioarele și gleznele, dar și în degete, ceea ce le face să se umfle. Pentru a vedea dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o dezumflare în zonă”, a spus dr. Gareth Nye.

Medicul Nye a menționat că de obicei femeile tind să sufere de această afecțiune mai mult decât bărbații, fiind vorba de hormonul feminin progesteron.

Afecțiunea poate fi provocată și de sedentarism sau când corpul stă nemișcat pentru perioade lungi de timp, cum ar fi zborurile lungi cu avionul și vremea caldă.

Și artrita, frecventă la persoanele în vârstă, poate provoca și degetele umflate.

„Degetele devin de obicei rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la durere, umflarea poate rămâne”, a mai explicat Nye.

De asemenea, și o dietă bogată în sare sau medicamente pentru tensiunea arterială pot provoca, de asemenea, această afecțiune, mai precizează medicii.

Sursă Foto: Twitter.com