MENIU

Regele Charles a anunțat decizia neașteptată pe care a luat-o, în ciuda diagnosticului de cancer

Monarhul vrea să revină complet la îndatoririle publice

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va reveni la călătoriile regulate în străinătate anul viitor, a anunțat un oficial al Casei Regale. Decizia vine după pauza pe care monarhul a luat-o de la îndatoririle oficiale, ca urmare a diagnosticării sale cu cancer.

Astfel, Regele Charles al III-lea va călători în străinătate în timpul primăverii şi toamnei, perioadele tradiţionale pentru vizitele regale oficiale în străinătate. Totuși, există o condiție - medicii săi trebuie să aprobe aceste deplasări, informează Agerpres, citând The Guardian.

"Lucrăm în prezent la un program destul de normal de turnee în străinătate pentru anul viitor", a indicat, la încheierea vizitei de nouă zile a regelui şi reginei în Australia şi Samoa sâmbătă, un înalt oficial de la palat.

Monarhul a primit tratament ca pacient extern pentru o formă nedeclarată de cancer de la începutul lunii februarie şi iniţial a amânat toate îndatoririle publice, continuând să lucreze în privat. Călătoria în Australia şi Samoa, prima vizită pe distanţe lungi a regelui de la diagnosticarea sa cu cancer, a inclus iniţial Noua Zeelandă în itinerar, însă aceasta a fost scoasă din program la sfatul medicilor săi.

Turneul în în Australia şi Samoa i-a îmbunătăţit "moralul, dispoziţia şi recuperarea" Regelui Charles al III-lea

Regele şi Regina Camilla au avut până la 10 angajamente pe zi, care au fost adaptate special pentru a permite perioade de odihnă şi au inclus doar un eveniment seara.

Mai multe articole despre:
chalres rege cancer decizie