MENIU

Refugiații ucraineni din România ar putea rămâne fără adăpost! Întârzieri masive la ajutoarele de la stat: revoltă totală

Refugiați ucraineni/ Sursa foto: Arhivă INQUAM / Casian Mitu

Este revoltă printre locuitorii din Constanța care au oferit sprijin refugiaților din Ucraina și i-au cazat în propriile case. Oamenii nu și-au primit banii de la Stat, pentru chirii, de mai bine de două luni și nimeni nu știe când se va rezolva situația. Proprietarii susțin că vor fi nevoiți să-i scoată pe refugiați din locuințe, în plină iarnă. 

Locuitorii din Constanța care au primit refugiați sunt disperați și cer măsuri. Dacă nu primesc banii, oamenii susțin că nu mai au cu ce să le cumpere mâncare și haine familiilor refugiate din calea războiului.

În plină iarnă, zeci de ucraineni ar putea rămâne fără adăpost.

 "Soțul meu a fost luat la război. Fetița mea, care este clasa I, nu a mai putut merge la școală", povestește o refugiată.

"După ce a început războiul am venit în România, aici la Constanța. Nu mă pot întoarce acasă. Teritoriul pe care locuiesc eu este ocupat", a spus o alta.

"Problema nu e doar ca intarzie, ci faptul ca nimeni nu ne spune de ce si cat dureaza problema asta. Suntem vreo 5.000 de prorpietari care asteptam banutii. Sunt multi ucraineni care depind de banii astia. Fetele de la mine mananca din ce primesc si acum primesc din bucuzunarul meu", spune Razvan Bazaitu, proprietar.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea nu au putut preciza o dată până la care banii aferenți lunii decembrie, pentru cazarea refugiaților ucraineni, vor fi dați beneficiarilor.