MENIU

Redeschiderea școlilor, cerută în INSTANȚĂ. Motivul invocat

Redeschiderea școlilor, cerută în instanță. MOTIVUL invocat

Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ din România. Organizația spune că hotărârile emise de Comitetele județene pentru situații de urgență n-ar fi tocmai legale pentru că restrâng mai multe drepturi și libertăți, relatează Realitatea PLUS.

Este vorba despre o solicitare care se referă la toate unitățile de învățământ, atât de stat, cât și particulare și care vine de la Asociația Școlilor Particulare, care a luat o astfel de decizie după ce au existat consultări cu reprezentanți de la 250 de unități de învățământ private.

Această organizate își dorește ca toate școlile din întreaga țară să fie redeschise. Practic, să fie anulate acele decizii ale Comitetelor Municipale sau Județene pentru Situații de Urgență. Un motiv invocat de această organizație îl reprezintă faptul că închiderea școlilor nu este tocmai legală și asta pentru că avem o Constituție care spune că îngrădirea unor drepturi trebuie să fie făcută dacă există o lege în acest sens. Ori, acele Hotarâri de Huvern sau Ordine de Ministru nu reprezintă tocmai lege, așa cum scrie în Constituție, spun reprezentanții organizației.

Vor fi depuse mai multe pângeri în acest sens chiar astăzi, atât la Brașov, cât și la Cluj, iar de săptămâna viitoare vor fi depuse astfel de plângeri în toate județele unde școlile au fost închise. 

Vă reamintim că, în prezent, la nivel național 3.493 școli sunt închise, iar elevii învață exclusiv în mediul online.

Mai multe articole despre:
scoli redeschidere scoli