MENIU

Rectorul Universității din București promite construirea unui bazin de înot pentru David Popovici, indiferent de finanțare

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a anunțat cu determinare că instituția va merge înainte cu planurile de construcție a unui bazin de înot, chiar și fără sprijinul financiar din partea autorităților publice. Într-o postare recentă pe rețelele sociale, Preda a subliniat că proiectul este complet pregătit și că toate aprobările necesare sunt deja în ordine.

Ce a declarat Rectorul Universității din București - Marian Preda

„Chiar dacă nu vom primi finanțare de la instituțiile publice, Universitatea din București își va asuma costurile pentru construirea bazinului de înot”, a declarat Preda. Rectorul a explicat că, în cazul în care nu se vor găsi fonduri externe, universitatea va face economii la alte capitole și va atrage sponsorizări pentru a duce proiectul la bun sfârșit. „David Popovici, medaliat olimpic, va începe din toamnă cursurile la Facultatea de Psihologie a Universității noastre, și toată comunitatea UB îl așteaptă cu mândrie și responsabilitate”, a adăugat Preda.

Proiectul bazinului de înot, care a fost pe lista de așteptare timp de 10 ani, va fi amplasat în Grozăvești, pe locul parcării din fața căminelor universitare. Conform estimărilor, costul total al construcției se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, dar această sumă ar putea scădea după licitație. Marian Preda a ridicat întrebarea dacă această investiție nu merită având în vedere numărul mare de studenți și sportivi de performanță care ar beneficia de facilități adecvate.

Rectorul a declarat că, în ciuda indiferenței autorităților publice, universitatea va construi bazinul. „Nu putem accepta ca o universitate care găzduiește un campion olimpic excepțional să nu aibă un bazin de înot propriu. Vom construi acel bazin, chiar dacă va trebui să suportăm costurile din bugetul propriu”, a spus Preda.

David Popovici, victorie la Jocurile Olimpice

David Popovici, recent medaliat cu aur și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, este un exemplu de excelență și dedicare. Preda a lăudat realizările lui Popovici și a afirmat că este un model de muncă și perseverență. „David este un tânăr excepțional care, pe lângă performanțele sale sportive, înțelege problemele sociale și propune soluții”, a adăugat rectorul.

Popovici a vorbit recent despre nevoia urgentă de investiții în infrastructura sportivă din România, subliniind că țara are nevoie de mai multe resurse dedicate sportului. „Trebuie să facem presiuni pentru a aduce investiții în sport. România are nevoie de o infrastructură mai bună pentru sport, iar acest mesaj trebuie să ajungă la politicieni”, a spus Popovici într-un interviu pentru TVR Sport.

Universitatea se angajează să finalizeze proiectul bazinului de înot, considerând că aceasta este o investiție esențială în viitorul sportiv al țării și al studenților săi.