MENIU

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, mesaj dur pentru parlamentari

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, mesaj dur pentru parlamentari

Reacţia dură a Universităţii de Vest din Timişoara la adresa parlamentarilor care şi-au votat pensii speciale. Rectorul Universităţii, Marilen Pirtea, a trimis o scrisoare deschisă adresată, CITEZ "Parlamentarilor de lux, parlamentari de România", în care îşi exprimă indignarea faţă de legea votată la începutul săptămânii.

"Vă place să vă numiţi aleşii neamului, dar aţi cam uitat de NEAM. (...) Am asistat la unul dintre cele mai murdare conflicte de interese girat, din păcate, de legislaţie, acela ca un grup de oameni să-şi voteze singuri suplimente la pensii din bani publici. Dacă nu vă îngrijoraţi de ceea ce vor spune cei aproape 400 de mii de români care trăiesc din pensia minimă, poate vă îngrijoraţi de viitorul copiilor noştri", scrie rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

"Nu supun dezbaterii legalitatea, dar lipsa de moralitate de care dă dovadă Parlamentul nu este demnă de o societate sănătoasă. Nu, în contextul în care un asistent universitar are salariul de 1050 de lei, când sute de mii de angajaţi din învăţământ trăiesc la limita sărăciei", continuă mesajul profesorului universitar Marilen Pirtea.

"Din punct de vedere macroeconomic, cea mai sănătoasă investiţie pe care o putem face este în educaţie. (...) Este greu să vorbim despre echilibre macroeconomice când încă avem un sistem de învăţământ încremenit într-un buget de asistenţă social. (...) Vă place să vă numiţi aleşii neamului, dar aţi cam uitat de NEAM. Daţi tuturor şansa la pensii mai mari, investiţi în educaţia copiilor!" îşi încheie scrisoarea rectorul universitar.

Mai multe articole despre:
universitate parlamentar mesaj rector