Record negativ: O tonă de deșeuri adunate de pe malul râului Bistrița. Un televizor, o maşină de spălat şi chiar un frigider, ridicate de volutari
Aproximativ o tonă de deşeuri, majoritatea fiind PET-uri și cantități semnificative de aluminiu, precum și resturi ale unor mașini și aparate electrice, au fost adunate de pe malurile râului Bistrița într-o acțiune de igienizare și conservare a mediului, care a avut loc duminică în cadrul evenimentului "Cu Apele Curate". Această inițiativă ecologică a reușit să adune oameni din întreaga comunitate pentru a-și exprima angajamentul față de protejarea și menținerea calității apei și a mediului înconjurător, într-o lume în care poluarea și problematica deghizării deșeurilor reprezintă o provocare majoră pentru viitor.
Potrivit directorului Direcţiei de Management Integrat a Deşeurilor şi Protecţia Animalelor Gorj, Luis Popa, au fost strânşi peste 200 de saci de deşeuri, care sunt ridicaţi de operatorul de salubrizare.
Printre resturile aruncate pe malul râului Bistriţa în zona în care a fost făcută igienizarea au fost găsite şi electrocasnice, cum ar fi un televizor, o maşină de spălat şi chiar un frigider.
Miliardarul britanic Richard Branson și-a prezentat evaluarea şcolară din care rezultă că era „prostul clasei”
"În fiecare an, între 14 martie - Ziua Mondială a Râurilor şi 22 martie - Ziua Mondială a APEI este sărbătorită Săptămâna Apelor. Anul acesta am marcat ziua 'Cu Apele Curate' pe 31 martie, împreună cu Asociaţia 'Team for Next Generation', Liceul Teologic din Târgu Jiu şi câţiva localnici, pe malurile râului Bistriţa, zona Frânceşti - Gureni, comuna Peştişani, la o acţiune de igienizare. Acţiunea face parte din Programul 'Cu Apele Curate', lansat în 2019 (...), ca un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile riverane", a precizat, luni, Luis Popa, citat de Agerpres.
La acţiune au participat 56 de persoane.
"Mulţumim tuturor celor 56 de participanţi, adulţi şi tineri, veniţi cu voie bună pentru a da o mână de ajutor. Recunoaştem că ne-ar plăcea să nu mai fie nevoie de astfel de activităţi de igienizare şi ne-am dori să mergem în natură să ne bucurăm de ce ne înconjoară, dar având în vedere imaginile din unele poze, şi nu le-am ales chiar pe cele mai dureroase, se pare că încă mai avem de lucru şi la acest capitol numit 'Dovadă de Civilizaţie'", a spus preşedinte Asociaţiei "Tem for Next Generation", Irina Sîrbu.