MENIU

RECORD la infectările cu noul coronavirus în Germania - peste 10.000 de noi cazuri în 24 de ore 

coronavirus Foto: Pixabay.com

Germania a înregistrat peste 10.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Este pentru prima oară când sunt confirmate atât de multe cazuri într-o singură zi, de la începutul epidemiei.

 

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat joi 11.287 de noi infectări. Ultimul record de noi cazuri a fost înregistrat sâmbătă - 7.830.

Decesele asociate COVID-19 au crescut la 9.905 - cu 30 mai multe decât miercuri, notează Institutul Robert Koch.

Preşedintele Institutului, Lothar Wieler, a calificat drept "foarte serioasă" situaţia actuală și a avertizat că e de aşteptat ca noul coronavirus să se răspândească puternic şi "necontrolat" în unele regiuni. De aceea a făcut un apel pentru respectarea regulilor de igienă şi de distanţare fizică.

În comparaţie cu primul val al pandemiei, răspândirea virusului se constată mai ales în locuinţele private, a explicat Wieler. În schimb, infectările în mijloacele de transport în comun sau în hoteluri au devenit rare, relatează Deutsche Welle.

În prezent, cei care se infectează cu coronavirus continuă să fie, în Germania, tineri, în cea mai mare proporție, care au forme ușoare.

Dar numărul infectărilor în rândul persoanelor în vârstă este în creştere, la fel şi numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitale.

Aproape o treime din oraşele şi regiunile administrative cuprinse pe lista de risc a RKI depăşeşte pragul săptămânal de 50 de noi infectări la 100.000 de locuitori. În aproximativ 30 de regiuni şi oraşe s-au înregistrat chiar peste 100 de noi infectări la suta de mii de locuitori.

Miercuri seară a fost anunțată diagnosticarea cu virusul SARS-COV-2 a ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn, imediat după ce participase la o şedinţă de guvern.