MENIU

RECORD de vaccinări în Ucraina, la doar o zi după cel mai NEGRU bilanț al deceselor

Urcaina, record de vaccinare

Ucraina a înregistrat, astăzi, un record de vaccinări anti-COVID în 24 de ore, după ce cu o zi înainte a fost raportat un număr record de decese provocate de coronavirus.

Potrivit bilanţului oficial al autorităţilor, 226.587 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul campaniei de vaccinare demarată în luna februarie a acestui an, relatează Agerpres.

Deși la ora actuală, în țară sunt disponibile patru vaccinuri anti-COVID, doar 19% din cei 40 de milioane de ucraineni au fost complet vaccinaţi, potrivit cifrelor oficiale.

Imaginile cu cozile lungi de aşteptare în faţa centrelor de vaccinare din întreaga ţară au circulat miercuri pe reţelele de socializare.

"Doar vaccinarea şi respectarea (regulilor) de carantină pot preveni creşterea infectărilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Viktor Liachko, într-un comunicat.

Ucrainenii s-au prezentat la centrele de vaccinare după implementarea luni a restricţiilor sanitare în mai multe regiuni, inclusiv introducerea unui permis de sănătate pentru locuri publice.

Considerată una dintre cele mai sărace ţări din Europa, a înregistrat, marţi, 538 de decese zilnice asociate COVID-19, un număr record, mai arată sursa citată.