MENIU

RECORD de infracțiuni pentru polițistul din Buzău surprins la prostituate: 2 dosare penale în trei zile

Record de infracțiuni pentru polițistul buzoian surprins la prostituate Foto: INQUAM/Octav Ganea

Un polițist din Buzău, record de infracțiuni în aceeași săptămână! Agentul surprins la o prostituată în timp ce se afla în misiune a provocat, sâmbătă, un accident rutier. Acum este cercetat într-un al doilea dosar penal, după ce a refuzat testarea cu etilotest în urma accidentului provocat.

Un poliţist din Buzău a provocat, sâmbătă, un accident rutier soldat doar cu pagube materiale şi a refuzat prelevarea de probe biologice. Pe numele său a fost deschis un dosar penal. Bărbatul este cercetat şi administrativ după ce, doar cu două zile înainte, s-a prezentat în uniformă pentru a întreţine relaţii sexuale contra-cost cu o femeie, fiind implicat într-un scandal cu doi cunoscuţi ai acesteia.

 „În noaptea de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni a avut loc un accident rutier. Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Buzău. 

„Fiind suspiciuni că acesta s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au solicitat testarea acestuia, însă în urma solicitării poliţiştilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat, de îndată, Parchetul de pe lângă judecătoria Râmnicu Sărat spre competentă soluţionare”, potrivit IPJ Buzău. 

Polițistul nu e altul decât cel care mai are un dosar penal deschis pentru că s-a folosit de calitatea sa pentru a merge la prostituate. Acesta a vrut să întrețină relații sexuale cu o prostituată fără să plătească și s-ar fi folosit de uniforma, deși era în afara serviciului.

Polițist prins în ”misiune” la o prostituată: dosar penal, după ce s-a folosit de uniformă pentru a nu plăti

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi, sub coordonarea parchetului, au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale.  

”Precizăm că, încă din data de 13 ianuarie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun. Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă”, a mai transmis IPJ Buzău.