MENIU

RECORD de infectări și NOI restricții în țara cu cea mai mare rată de vaccinare. Ce ser s-a administrat în Insulele Seychelles

Autoritățile din Republica Seychelles au anunțat, miercuri, 497 de cazuri noi de Covid-19 înregistrate în 72 de ore, o creștere record, în ciuda faptului că 85% din populația țării insulare a primit cel puțin o doză de vaccin. 

La raportarea precedentă, din 30 aprilie, în insulele Seychelles au fost înregistrate 314 noi cazuri.

În urma creșterii alarmante a infectărilor, autoritățile locale au introdus noi restricții, închizând școlile și evenimentele sportive. De asemenea, vizitele între gospodării sunt interzise, iar progarmul barurilor a fost redus.

”În pofida eforturilor excepționale pe care le depunem, situația legată de Covid-19 din țara noastră este critică acum”, a avertizat ministrul Sănătății, Peggy Vidot. Acesta a anunțat și închiderea clinicilor medicale de specialitate și a suspendat operațiile, cu excepția celor de urgență și a tratamentelor pentru cancer.

Creșterea numărului de infectări și reimpunerea restricțiilor au loc în contextul în care 85% din populația de aproximativ 98.000 de locuitori a primit o doză a unui vaccin anti-Covid și 62,2% rapelul. 

Comparativ, în Israel, țara cu a doua cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid, s-a imunizat aproape 60% din populație.

Campania de vaccinare din insulele Seychelles a început pe 11 ianuarie, cu serul Sinopharm, dezvoltat de chinezi. Potrivit autorităților, țara a primit 50.000 de doze ale acestui vaccin ca donație din partea Emiratelor Arabe Unite.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite au emis un avertisment de călătorie de nivel 4 împotriva deplasărilor în această țară dependentă de turism, potrivit hotnews.