MENIU

Record de decese și spitalizări cauzate de Covid-19 în SUA. Autoritățile, în alertă după ”Ziua Recunoștinței”

Record de decese și spitalizări cauzate de Covid-19 în SUA

SUA, cea mai afectată țară din lume de pandemie, a raportat, marți, 2.562 de decese provocate de Covid-19, un nou record de la finalul lunii aprilie. Potrivit datelor specialiștilor, a fost atins și un record al spitalizărilor. 

Precedentul record al deceselor a fost atins în SUA la finalul lunii aprilie, în primul val al pandemiei. În ultimele două săptămâni, țara a depășit de mai multe ori pragul de 2.000 de decese, înregistrat frecvent în primăvară.

În privința noilor infectări, numărul acestora a depășit, în doar 24 de ore, 180.000, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

Marți, SUA au atins și un record al pacienților spitalizați, respectiv 99.000, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project. Cele mai afectate sunt statele din Midwest, precum Indiana sau Dakota de Sud.

Bilanțul creează îngrijorare cu atât mai mult cu cât, recent, milioane de americani au sărbătorit ”Ziua Recunoştinţei”, amintește Agerpres.

De la debutul pandemiei, în SUA au fost raportate peste 14,1 milioane de contaminări și 276.979 de decese. Din totalul pacienților, 25.722 sunt internați la Terapie Intensivă.