MENIU

Record de DECESE în Germania - aproape 1.000 de morți în ultima zi, chiar la începutul noului LOCKDOWN din cauza COVID-19

coronavirus Foto: Pixabay.com

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr-record de decese - aproape 1.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Bilanțul negativ vine exact în ziua în care au intrat în vigoare restricțiile dure cerute de Angela Merkel. Cancelarul german a cerut imperativ, într-o intervenție emoționantă și realistă, săptămâna trecută, măsuri drastice pentru a stopa creșterea accelerată a deceselor și infectărilor cu noul coronavirus din ultimele săptămâni. 

 

Germania a intrat miercuri într-un „lockdown” național mult mai strict, care va dura până pe cel puțin pe 10 ianuarie 2021. Cele mai afectate sunt școlile și magazinele, care până acum erau deschise în lockdown-ul parțial impus de peste o lună și jumătate, doar restaurantele și barurile fiind închise.

Institutul german Robert Koch a raportat miercuri un număr record de 952 de decese, cea mai mare cifră zilnică de decese din țară de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul anterior, stabilit acum mai puțin de o săptămână, a fost de 598, relatează Deutsche Welle.

Noile restricții au fost cerute în urmă cu o săptămână de Merkel după ce bilanțul deceselor înregistrează o creștere constantă în ultima perioadă. Se așteaptă ca aceste măsuri dure să rămână cel puțin până pe 10 ianuarie. 

Citește și VIDEO „Doamna de Fier” a Germaniei, discurs emoționant în Bundestag. Merkel cere RESTRICȚII dure, pentru a nu fi „ultimul Crăciun cu bunicii noștri”

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore și 27.728 de noi infecții, deoarece 

Numărul total de decese din cauza complicațiilor legate de coronavirus a ajuns la 23.427, potrivit cifrelor Institutul Robert Koch (RKI). Numărul total de infecții raportate de Institut de la începutul pandemiei se ridică la 1.379.238, cu puțin peste numărul celor care s-au vindecat până acum - 1.003.300.

Numărul de noi infecții la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile s-a situat la 179,8 ca medie în toată Germania, potrivit RKI. În unele landuri, de exemplu în Saxonia, infectările au fost mult mai numeroase.

Guvernul federal își propune ca prin aceste noi restricții să reducă acest număr la jumătate, nivel la care este încă posibil să se urmărească foarte bine contactele celor infectați pentru anchete epidemiologice riguros făcute.

Incidența de infectare cu nouol coronavirus a rămas stabilă sau a scăzut în rândul celor din grupele de vârstă mai tinere, însă a continuat să crească în rândul persoanelor în vârstă, mai susceptibile să dezvolte forme mai grave ale bolii COVID-19.

O rază de speranță a venit după anunțul Agenției Europene a Medicamentelor despre avizarea vaccinului BioNTech-Pfizer înainte de Crăciun, pe 21 decembrie - la presiunea ministrului german al Sănătății Jens Spahn -, astfel că Germania ar putea începe imunizarea oamenilor încă din 29 decembrie, mai relatează dw.com.

RESTRICȚIILE din Germania. Ce rămâne deschis în „lockdown”-ul de sărbători, până pe 10 ianuarie 2021:

Pe lângă magazinele alimentare, piețele săptămânale, serviciile de preluare și livrare, rămân deschise și magazinele care vând băuturi, alimente eco, produse pentru bebeluși, articole medicale și articole pentru animale de companie și alte animale, ca și magazinele, depozitele angro.

De asemenea, sunt deschise și farmaciile, cabinetele de optică și auditive, benzinăriile, băncile, oficiile poștale, spălătoriile. 

Va fi permisă vânzarea pomilor de Crăciun.

Librăriile pot rămâne, de asemenea, parțial deschise pentru serviciile de „clic-și-colectare”, decizie luată de fiecare land în parte.