MENIU

Record de cazuri Covid-19 în Japonia. Țara, amenințată de al treilea val al pandemiei

Record de cazuri Covid-19 în Japonia. Țara, amenințată de al treilea val al pandemiei

Japonia a raportat, joi, 1.645 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, bilanț record de la debutul epidemiei. Autoritățile ar putea anunța noi restricții și avertizează că țara s-ar putea confrunta cu un al treilea val al epidemiei. 

Recordul precedent de cazuri zilnice a fost înregistrat pe 7 august, când au fost raportate 1.596 de contaminări.

Tokyo a raportat 393 de noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka, din vestul țării, a înregistrat 231 de cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri. De asemenea, în insula nordică Hokkaido a fost înregistrat un număr record de 236 de noi infectări.

Recentele creşteri ”pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului”, a declarat Preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, Toshio Nakagawa, citat de Agerpres. Ministrul pentru revitalizarea economică, Yasutoshi Nishimura, a precizat că, deocamdată, nu este luată în discuție reimpunerea stării de urgență națională, dar ar putea fi însă necesară introducerea unor restricții în ceea ce priveşte activităţile economice dacă situaţia se agravează.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai. Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.
 
Bilanțul epidemiei din Japonia a ajuns, joi, la 114.400 de infectări cu noul coronavirus şi 1.884 de decese.
 
Citește și: ”Guvernul Japoniei va suporta costurile privind vaccinarea populației anti-Covid-19”