MENIU

Recompensă uriașă în SUA pentru prinderea a doi hackeri ucraineni

SUA oferă 2 milioane de dolari pentru prinderea a doi hackeri ucraineni

SUA au anunţat că oferă o recompensă de două milioane de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestarea a doi hackeri ucraineni. Aceștia ar fi vândut informaţii confidenţiale după ce au piratat Comisia pentru valori mobiliare şi schimb, transmit autoritățile americane.  

Departamentul de Stat oferă o recompensă de un milion de dolari pentru fiecare dintre cei doi, în cadrul programului de combatere a organizaţiilor criminale transnaţionale.

”Criminalitatea cibernetică nu se supune şi nici nu respectă legile niciunei ţări", a subliniat, într-un comunicat, secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Artiom Viaceslavovici Radcenko şi Oleksandr Vitalievici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019, în statul New Jersey, pentru că ar fi sustras mai multe mii de fişiere informatice din calculatoarele Securities and Exchange Commission (SEC). Printre datele furate se aflau și rezultatele trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi. Informațiile ar fi fost vândute de cei doi înainte să devină publice, a precizat ministerul Justiției.

Este pentru prima dată când Secret Service, agenţie însărcinată cu protecţia preşedintelui şi a altor demnitari, care oferă cealaltă jumătate a sumei, propune o recompensă pentru vreun cetăţean străin urmărit în SUA, notează Agerpres.

Mai multe articole despre:
hackeri ucraineni sua recompensa