MENIU

Reclamată de USR+PLUS, Poşta Română a găsit acarul Păun

Posta Română, dată în judecată

Poşta Română îşi recunoaşte vina pentru că nu a difuzat pliantele electorale ale Alianţei 2020 USR+PLUS în două judeţe şi dă vina pe un funcţionar care a intrepretat legislaţia electorală. Replica a venit după ce USR+PLUS a anunţat că va da în judecată două filiale ale Poştei Române care au refuzat să distribuie pliante electorale.

Într-un comunicat de presă, Poşta Română dă vina pe funcţionarul care gestionează contractele de tip Postmesager. Acesta s-a bazat pe ultimul ghid electoral al Autorităţii Electorale Permanente, tipărit pentru campania electorală din 2016. "Salariatul nostru a interpretat că, „având în vedere că încă nu a început LEGAL campania electorală, nu putem primi materiale electorale în afara campaniei (pe pliant având înscrisurile “Votează USR pe 26 Mai!”). Aşadar, dacă se scoate acel îndemn de pe flyer, acesta se poate accepta la distribuire până la începerea legală a campaniei”. Astfel, acesta a considerat că sintagma “Votează USR pe 26 Mai!”, prezentă pe materialul ce urma a fi distribuit, implica Poşta Română în procesul de campanie electorală înainte de începerea acesteia", se spune în comunicatul de presă al Poştei Române.

În aceste condiţii, conducerea companiei a demarat o cercetare internă, iar dacă angajatul în speţă se dovedeşte a fi de vină, va suporta consecinţele pe ramura profesională.

Managerii Poştei par totuşin să înţeleagă reacţia ostilă a factorilor poştali ar fi de înţeles. "Situaţia creată este regretabilă în contextul mediatic nefavorabil care exercită o presiune asupra lucrătorilor poştali, indiferent de linia ierahică în care activează. Aceasta a condus la abordarea unei atitudini precaute a salariaţilor, care sunt în relaţie directă cu reprezentanţii tuturor partidelor politice. ASTA NU SCUZĂ, însă, refuzul transmis de către salariatul companiei repezentanţilor USR. 

În finalul comunicării, managemenrul Poştei Române respinge orice acuzaţie de partizanat politic. "Este o societate comercială, care livrează servicii de peste 150 de ani, indiferent de partidele şi coaliţiile care s-au aflat la conducerea ţării."

Poșta Română, dată în judecată de USR+Plus după ce a refuzat să distribuie pliantele alianței

Mai multe articole despre:
PSD Poşta Română campanie electorală