MENIU

Rechizitoriu DNA. Șpaga în produse a lui Vanghelie, distribuită de PSD. Ponta și Dragnea, prezenți

Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată marţi de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani. Potrivit Realitatea Tv mita în produse ar fi fost distribuită în 2010, de către PSD sinitraților din Botoșani, într-o delegație din care făceau parte Ponta și Dragnea. 

Alături de edil au mai fost trimiși în judecată Mircea –Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale ( șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani), Sorin- Ștefan Ciocan (spălare de bani), Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 S.R.L (complicitate la luare de mită, spălare de bani) și Marin Dumitru (opt infracțiuni de dare de mită). 

Marian Vanghelie, trimis în judecată de DNA. Ponta și Dragnea, menționați în rechizitoriu

Într-unul din cazuri, potrivit rechizitoriului DNA, la data de 7 iulie 2010, societatea comercială DIOMA INTERNAŢIONAL EXIM S.R.L. – controlată de Marin Dumitru, a sponsorizat Primăria Sectorului 5 cu 6.489 de contaninere de 6 litri de apă plată şi 2304 de containere de 6 litri de apă carbogazoasă (bunui în valorea totală de 26.000 de lei), pentru a fi distribuite familiilor sinistrate din judeţul Botoşani.

”La data de 9 iulie 2010, o delegaţie a partidului Social-Democrat (condusă de preşedintele partidului Ponta Victor-Viorel şi din care a făcut parte vicepreşedinte acestuia, Dragnea Liviu, şi inculpatul Vanghelie Marian-Daniel) a vizitat zonele afectate de inundaţiile care au avut loc la începutul lunuu iulie în judeţul Botoşani, prilej cu care bunurile livrate de inculpatului Dumitru Marin au fost puse la dispoziţia populaţiei afectate; se observă faptul că sponsorizarea acordată în mod firmal Primăria Sectorului 5 a fsot folosită în scopuri politice, aducând un beneficiu de imagine inculpatului Vanghelie Marian-Daniel şi a partidului din care făcea parte”, se arată în rechizitoriul DNA.