MENIU

Recalcularea pensiilor. Și cei care au muncit mai puțin de 25 de ani vor avea parte de o CREȘTERE a veniturilor. Explicația lui Daniel Baciu

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii

Aproximativ 700 de mii de pensionari care au muncit mai puțin de 25 de ani și nu primesc puncte de stabilitate, vor avea pensia mai mare de la 1 septembrie. Este declarația făcută în exclusivitate la Realitatea PLUS de șeful Casei Naționale de Pensii. Daniel Baciu a explicat că 1.250.000 de pensionari primesc pensii după ce au muncit mai puțin de 25 de ani. 

"Am avut 1.250.000 de pensionari care se aflau în această situație, cu stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani, iar din acești 1.250.000 la 700.000 le-au crescut pensiile.

EXCLUSIV. Șeful Poștei Române, detalii despre distribuirea DECIZIILOR de recalculare: ce REGULI STRICTE trebuie să respecte pensionarii

Doar la 500.000 au rămas cu pensiile în plată în urma aplicării noii formule de calcul. Număr total de puncte înmulțit cu VPR. Fără să acordăm nici măcar un punct de stabilitate, numai pe formula de calcul. 

O parte dintre ei erau în sfera indemnizației sociale, în zona pensiei minime. Cu aplicarea acestei noi formule ei ies din această zonă a pensiei sociale. Deci nu mai sunt pe acel 1281, au trecut acest prag și câteva sute de mii din această categorie ies și nu mai au această pensie socială. 

Recalcularea este GATA! Când ajung deciziile la pensionari: unele pensii ar putea crește chiar și cu 1000 de lei

Nu au legătură neapărat punctele de stabilitate ca să se acorde aceste măriri. Avem și cazul invers: cu puncte de stabilitate deja și pensia rămâne în plată", a explicat Daniel Baciu, în exclusivitate la Realitatea PLUS.