MENIU

Recalcularea pensiilor. Mii de seniori nu vor primi niciun leu. Pensii înghețate chiar și pentru 5 ani!

Pensii înghețate chiar și pentru 5 ani. Foto/Profimedia

Mii de pensionari vor rămâne cu pensiile înghețate pentru următorii ani. Aceștia nu vor beneficia de majorarea cu rata inflație și jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie.

Unii seniori vor avea pensiile înghețate chiar și pentru 5 ani. Guvernanții au anunțat că peste 700 de mii de oameni nu vor beneficia de majorări la 1 septembrie, după ce pensiile au fost recalculate.

MII DE OAMENII VOR RĂMÂNE CU PENSIILE ÎNGHEȚATE PENTRU MAI MULȚI ANI

Pensie în plată la 1 august - 7.000 de lei
Pensie recalculată - 5.000 de lei
Pensie încasată la 1 septembrie - 7.000 de lei
Majorare 1 ianuarie 2025 - 10%
Pensie Majorată de la 1 ianuarie - 5.500 de lei

Din ce în ce mai mulți români sunt revoltați după noile sume primite după marea recalculare a pensiilor. Oamenii sunt disperați că, după o viață de muncă, trebuie să aleagă între mâncare, medicamente sau să plătească facturile. 

Ce categorie de pensionari va primi bani mai mulți la recalculare. Vești bune pentru cei care au făcut armata, facultatea sau au copii

 

Unii pensionari au primit o majorare nesemnificativă care vine ca o palmă dată de guvernanți după o viață de muncă. Cei mai mulți dintre ei sunt din medul rural și nu își permit să conteste deciziile noi în instanță întrucât onorariul unui avocat este peste puterea lor financiară. Oamenii se simt umiliți și disperați.

Marea recalculare greșită: 10% din calcule sunt eronate

 

Marea recalculare așteptată de milioane de romani dă erori. Aproximativ 10 % din decizii sunt calculate greșit. Cel puțin asta reiese din declarația șefului Casei de Pensii, care spune că peste 10 mii de români au contestat până acum deciziile, iar o mie din sesizări se confirmă. Chiar și așa, ministrul Muncii și șeful Casei de pensii susține că oamenii nu vor pierde nimic, totul va fi remediat în cel mai scurt timp, iar banii vor fi dați de luna viitoare. 

Vicepreședintele PNL, reacție în scandalul pensiilor: „Atunci când este în teren și lucrurile nu merg bine, PSD mereu dă vina pe starea terenului”

„Am avut la nivel național un număr de 9.170 de audiențe pe care colegii mei le-au acordat pensionarilor în această perioadă. De lângă aceste audiențe, am avut sesizări la birourile de relații cu publicul, cât și în formă electronică, încă aproape 2.400 de asemenea cerințe. Dacă vedeți, este vorba despre 11.500 de persoane care ni s-au adresat în diverse forme în această perioadă. Din aceste 11.500 de persoane, am găsit un număr de 1.000 de cazuri, 1.090 de cazuri, în care se impune revizuirea deciziilor de recalculare”, a declarat Daniel Baciu.

Politicienii își pasează problema de la unul la altul

Politicienii își pasează vina în cazul dezastrului din sistemul de pensii! Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că ar fi o problemă umflată artificial și că de vină pentru întreaga situație ar fi președintele liberal al Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.