MENIU

Recalcularea este GATA! Când ajung deciziile la pensionari: unele pensii ar putea crește chiar și cu 1000 de lei

Recalcularea este GATA! Când ajung deciziile la pensionari: unele pensii ar putea crește chiar și cu 1000 de lei

Deciziile de recalculare a pensiilor sunt gata pentru a fi trimise în totalitate la Poșta Română. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că s-a lucrat la foc continuu, inclusiv în weekend, pentru ca recalcularea să fie gata. Asta înseamnă că din această săptămână deciziile urmează să ajungă la cei 3 milioane de pensionari care primesc a doua majorare. 

Angajații de la casele de penesii au lucrat la foc continuu în ultimele zile. S-a lucrat inclusiv în weekend pentru ca recalcularea dosarelor de pensii să fie gata. 

Interviu în exclusivitate. Cum se face pensionarea anticipată

Practic vorbim despre o primă etapă în urma căreia oamenii vor primi cea de-a doua majorare. Acum, casele de pensii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a trimite deciziile la Poșta Română, și asta deoarece poștașii vor fi cei care vor distribui aceste decizii către pensionari în perioada 15-31 august. 

Odată ce aceste documente ajung la pensionari, aceștia vor știi exact câți bani vor primi în plus din septembrie. 

EXCLUSIV: Câți bani primesc românii în plus la pensii în funcție de vechime. Cum se calculează punctele de stabilitate - LISTA

Șeful Casei de Pensii Daniel Baciu le-a recomandat oamenilor ca în această perioadă să stea stea acasă, iar în cazul în care poștașul nu îi găsește la domiciliu, atunci deciziile se vor întoarce înapoi la Poșta Română.

3 milioane de români beneficiază de cea de-a doua majorare potrivit oficialilor, iar unele pensii ar putea crește chiar și cu 1000 de lei.