MENIU

Rebelii Houthi din Yemen au răpit angajați ai ONU: „Fac parte dintr-o rețea de spionaj americano-israeliană” VIDEO

Rebelii Houthi din Yemen au răpit angajați ai ONU. Foto/Profimedia/Arhivă

Reținerile, făcute de rebelii Houthi susținuți de Iran, au început în iunie și afectează zeci de membri ONU și ai altor organizații umanitare. Rebelii susțin că acești angajați ar face parte dintr-o „rețea de spionaj americano-israeliană”.

Agențiile ONU și mai multe ONG-urile își exprimă îngrijorarea față de trimiterea în judecată a angajaților lor, deținuți arbitrar de rebelii Houthi din Yemen, scrie The Times of Israel.

Reținerile, făcute de rebelii Houthi susținuți de Iran, au început în iunie și afectează zeci de membri ONU și ai altor organizații umanitare.

Potrivit rebelilor Houthi, acești angajați ar face parte dintr-o „rețea de spionaj americano-israeliană”, acuzație respinsă categoric de Națiunile Unite. Într-o declarație semnată de liderii mai multor agenții ONU și ONG-uri internaționale, inclusiv de șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și directorul executiv al Oxfam, Amitabh Behar, se solicită eliberarea imediată a celor reținuți.

Rebelii Houthi nu au făcut nicio declarație oficială pe această temă. În iunie, aceștia au reținut 13 membri ONU, inclusiv șase angajați ai Biroului pentru Drepturile Omului, precum și peste 50 de angajați ai ONG-urilor. În plus, două persoane care lucrau pentru drepturile omului erau deja deținute din 2021 și 2023.

Mai multe articole despre:
rebelii houthi au rapit angajati onu