MENIU

Reacții din partea unor jurnaliști, după răspunsul ministrului Prună la întrebările despre Nițu

Reacția ministrului Justiției, Raluca Prună, când a fost întrebată despre situația procurorului general, Tiberiu Nițu, în contextul scandalului referitor la folosirea coloanei oficiale, a stârnit reacții din partea jurnaliștilor.

”Mi se pare normal sa vrea sa discute intai cu dl Nitu, ceea ce intre timp a si facut. Dar mi se par anormale lentoarea si, mai ales, tafna cu care a abordat subiectul in fata presei. Cand esti singura persoana care are dreptul, prin lege, sa ceara revocarea procurorului general, cand in jurul acestuia s-a nascut un scandal atat de grav, nu ai dreptul sa vii sa spui ca vei face declaratii pe aceasta tema daca vei considera necesar, ci spui cand anume le vei face, cu ora exacta daca se poate”, a scris Ioana Ene Dogioiu, într-un material publicat pe ziare.com.

Aceasta a adăugat că întrebările presei despre Tiberiu Nițu sunt ”la locul lor”, în contextul în care ministrul Prună vorbea despre MCV, adică și despre integritate și anticorupție.

”Daca d-na ministru isi imagina cumva ca intr-o situatie ca aceasta, cand presa numai ce a aflat ca procurorul general a beneficiat nu o data, nu de doua ori, ci de peste 700 de ori de dispozitiv de insotire in conditii ilegale, ziaristii vor urmari cu ochi umezi discursul domniei sale despre MCV uitand de Tiberiu Nitu, ma tem ca habar nu are cum functioneaza presa. Asta ca sa nu mai vorbim ca ziaristii care o intrebau pe dna Pruna despre procurorul general, de fapt, o intrebau fix despre MCV, acela care este si despre integritate, anticoruptie, proceduri clare, magistrati dincolo de orice suspiciune. Da, intr-un fel cazul dlui Nitu fix despre MCV este vorba”, a adăugat jurnalista.

"Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană", a răspuns Prună urnaliștilor, miercuri, într-o conferință de presă despre raportul MCV.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a fost convocat, miercuri, de ministrul Justiției, Raluca Prună, la sediul ministerului în legătură cu scandalul coloanelor oficiale folosite ilegal, în care este implicat și acesta. Prună a declarat, înaintea întrevederii, că ia în calcul inclusiv varianta revocării. După aproximativ o oră de discuții, Nițu a părăsit sediul Ministerului Justiției fără a face niciun fel de declarații pentru presă.

Mai multe articole despre:
justiţie Tiberiu Niţu Raluca Pruna