MENIU

Reacţie şoc a unui constănţean prins beat la volan în două zile consecutive

Un constănțean a fost trimis în judecată după ce a fost prins băut, de mai multe ori, la volanul unui autoturism și, legitimat de polițiști, a devenit violent, a refuzat să facă alcooltestul și i-a amenințat pe oamenii legii și familiile acestora.

Astfel, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în cursul nopții de 12 decembrie, Cristian C. a fost prins conducând un autoturism Audi A6 pe strada Dispensarului, având o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 01,13 și o alcoolemie peste limita legală și anume 1,00 g/l alcool pur în sânge la prima probă și de 0,85 g/l alcool pur în sânge la a doua probă.

Ulterior, pe 14 decembrie, același bărbat a fost prins, la volanul aceluiași autoturism, în timp ce conducea pe bulevardul IC Brătianu, cu toate că polițiștii îi suspendaseră deja permisul de conducere. Șoferul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest și, după ce a fost condus la spital, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, scrie reporterntv.ro.

    'În perioada de timp de la depistarea sa și ulterior, în timpul cercetărilor penale din ziua de 14 decembrie, în mod repetat și nemijlocit inculpatul i-a amenințat cu acte de violență pe lucrătorii de poliție care l-au depistat, atât împotriva lor, cât și a membrilor familiilor lor', precizează procurorii constănțeni.

Bărbatul este recidivist și este cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de ultraj, conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei sau prezenței unor substanțe psihoactive și conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Mai multe articole despre:
poliţie şofer alcool ebrietate