MENIU

Reacţia Primăriei Capitalei, după reportajul difuzat de Realitatea Tv, privind salariile

,,Salariile managerilor din companiile municipale sunt plafonate la maximum 13 mii de lei". Este replica Primăriei Generale, după un material difuzat de postul nostru de televiziune. Mai mult, documentele prezentate în reportaj, cu veniturile pe care aceştia le-ar putea încasa, nu ar fi oficiale, adaugă Primăria Capitalei. 

Reacţia Primăriei Generale a venit în urma unui material care punea în balanţă nivelul salariilor din societăţile noi ale instituţiei edilitare şi bugetele tăiate de la investiţii. 

,,Documentul prezentat de postul Realitatea TV, în data de 29 septembrie, în cadrul jurnalelor de ştiri şi al unor emisiuni, respectiv ştatul de funcţii al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, nu este unul real." a transmis Primăria Capitalei, care a precizat că documentul în cauză nu ar avea elemente de identificare ale instituţiei: semnătură sau ştampilă. 

Răspunsul PMB a vizat şi informaţia potrivit căreia salariile de la vârful acestor societăţi ar fi de nivelul celor din multinaţionale. În replica transmisă postului nostru de televiziune, se arată că aceste câştiguri au fost plafonate.

,,Salariile managerilor din companiile municipale se vor situa în intervalul 8.000 – 13.000 de lei net pe lună, în timp ce salariile directorilor din Primărie şi din instituţiile subordonate variază între 11.000 şi 11.800 lei lunar.

Prin urmare, niciun director de companie municipală nu va avea un salariu net de peste 4.000 de euro." mai transmite Primăria Generală.

De asemenea, instituţia a ţinut să clarifice şi situaţia de la Policlinica Titan, unde sumele destinate pentru consolidarea clădirii nu au fost cheltuite. ,,Motivul nu este că avem nevoie de bani în altă parte, ci că nu avem acordul tuturor proprietarilor", transmite Primăria. 

Adică, în afară de instituţia edilitară, toţi cei 74 de titulari de cabinete medicale individuale care îşi desfăşoară activitatea în Policlinica Titan trebuie să fie de acord cu aceste lucrări şi investiţii. Iar banii pentru consolidare nu au fost tăiaţi, a mai precizat Primăria Capitalei.