MENIU

Reacția Ministerului de Interne după ce BBC a dezvăluit că Marea Britanie vrea să mute în România MIGRANȚI de pe o insulă

Imagini din Centrul de Tranzit în regim de Urgenţă (CTU) Timişoara

Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio solicitare privind acordarea permisiunii de intrare în România a migranților blocați de ani într-o tabără pe o insulă militară a Regatului Unit și a SUA din Oceanul Indian, a transmis MAI într-o reacție după dezvăluirile făcute de BBC.

BBC relata că migranții prezenți la baza Diego Garcia o mutare temporară în România, pentru 6 luni, într-un „centru sigur” al Națiunilor Unite. 

Reacția a venit după ce  BBC a relata că migranții prezenți la baza Diego Garcia ar urma să fie mutați temporar în România, pentru 6 luni, într-un „centru sigur” al Națiunilor Unite.

„Până la această oră, la nivelul instituției noastre, nu s-a primit nicio solicitare privind acordarea permisiunii de intrare în România a acestora”, a transmis MAI.

Instituția amintește că, în afara celor 6 centre regionale, în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări funcționează Centrul de Tranzit în Regim de Urgență de la Timișoara (CTU), devenit operațional odată cu intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul României, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) şi Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) privind evacuarea temporară în România a unor persoane aflate în nevoie urgentă de protecție internațională şi relocarea ulterioară a acestora.

La acest centru se realizează evacuarea temporară în România a unor persoane aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională şi relocarea ulterioară a acestora, pentru o perioadă de maximum 6 luni.

Chestorul Marian Tutilescu, fostul șef al Departamentului Schengen din MAI, a declarat într-o intervenție la Radio România Actualități că dacă informația este corectă, centrul de la Timișoara ar fi, cel mai probabil, destinația care corespunde tuturor criteriilor. 

Mai multe articole despre:
mae miganti anglia mutati romania scandal