MENIU

Reacţia lui Mihai Gâdea după victoria lui Klaus Iohannis în alegeri

Ion Raţiu şi Mihai Gâdea, în timpul unui interviu

Jurnalistul Mihai Gâdea a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie de colecţie, în care apare alături de Ion Raţiu.

Jurnalistul Mihai Gâdea a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie de colecţie, în care apare alături de Ion Raţiu.

Iată postarea lui Mihai Gâdea:

"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine. Aceasta e esența democrației." Am găsit această fotografie cu Ion Rațiu, omul care a luptat o viață pentru libertate, pentru democrație, pentru țara sa și mă gândeam că îi evocăm aceste frumoase cuvinte doar când ne avantajează. Nu cred că domnul Klaus Johannis este pregătit pentru funcția de Președinte, dar respect opțiunea majorității. Speranța pentru un viitor așa cum îl visam nu trebuie îngropată niciodată. Respirăm adânc și mergem mai departe împreună pe un drum aparent nou, iar timpul va decide dacă e cel corect. Eu rămân același! Îmi știți convingerile, îmi știți atașamentul față de voi și față de echipa Antena 3. N-am să obosesc în lupta mea pentru libertate, nu voi abdica să-i apăr pe cei abuzați și nu voi înceta să spun adevărul"

Ion Raţiu, fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc, s-a stins din viaţă în anul 2000, la vârsta de 82 de ani.

În campania electorală dinaintea alegerilor prezidenţiale din acest an, Victor Ponta a evocat acelaşi citat memorabil al lui Ion Raţiu. Fiul omului politic, Nicolae Raţiu, a simţit chiar nevoia să intervină, pentru a nu lăsa electoratul să creadă că tatăl său l-ar fi putut suţine vreodată pe candidatul PSD la prezidenţiale.

Idealurile democratice promovate de Ion Raţiu sunt continuate de un ONG, Centrul Raţiu pentru Democraţie, lansat în 2004, la patru ani după moartea omului politic.

Organizaţia non-guvernamentală îşi propune încurajarea valorilor şi comportamentelor asociate democraţiei, într-un mod nepartizan, informează enciclopedia online Wikipedia.

Ieri, în ziua votului din turul 2, soţia lui Ion Raţiu, Elisabeth, şi fiul Nicolae au ieşit în stradă la Londra, pentru a încuraja românii aflaţi la coadă la vot.

Mai multe articole despre:
Mihai Gâdea Klaus Iohannis