MENIU

Reacția liderilor europeni după declarația lui Florin Cîțu privind "toxicitatea" unei alianțe cu AUR

Grupul Renew Europe / Captură foto Parlamentul European

Reacţii la nivel european în scandalul răsturnării Guvernului Cîţu. Renew Europe, grupul politic la care este afiliat USR-PLUS, anunţă că susţine deciziile luate de partid. Nu poate fi vorba de o alianță cu extremiștii, transmite purtătorul de cuvânt al grupului de la Bruxelles, după depunerea moțiunii împreună cu AUR, relatează Realitatea PLUS.

Renew Europe, grupul politic la care este afiliat USR-PLUS, a transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt al grupului de la Bruxelles,că nu poate fi vorba despre nicio înțelegere sau alianță între USRPLUS și AUR.

Potrivit purtărorului de cuvânt al grupului, moțiunea este un text transmis tuturor partdidelor parlamentare în încercarea de a strânge semnături pentru a putea fi depusă. 

AUR s-a alăturat moțiunii din proprie inițiativă, susţine Renew Europe. Grupul este condus de copreşedintele USR - PLUS Dacian Cioloş. 

Florin Cîțu a anunțat vineri că va discuta cu lideri europeni și americani despre situația politică din România, în condițiile în care se prefigurează o „alianță toxică”, numind alianța USR-PLUS cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului.

O reacţie vine şi din partea socialiştilor europeni. Aceștia spun că o înţelegerea USR - PLUS şi AUR este "rusinoasă și de neînțeles". Socialiștii europeni spun că o moțiune care să fi fost inițată de socialiștii europeni ar fi fost una sustenabilă.