MENIU

Reacția BNR: Remarca guvernatorului Isărescu privind ceaiul de tei a fost o replică ironică la adresa lui Rareș Bogdan

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu s-a adresat românilor de rând când a afirmat că e nevoie de calm și un ceai de tei în această perioadă dificilă, a explicat, la Realitatea Plus, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.  Isărescu i-a răspuns europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, cel care, cu câteva zile în urmă, le recomandase specialiștilor BNR să bea un ceai de tei.

În contextul întregii discuții, guvernatorul BNR nu a vrut să îi ironizeze pe români transmițându-le să se calmeze cu ceai de tei, ci a fost o replică ironică la adresa europarlamentarului Rareș Bogdan.

"Apelul era corect, un apel la calm, pentru că nu stricăm, dar nu se adresa românilor, ci unor politicieni. O criză tratată cu mulți nervi și multă panică face această situație mai grea și a dat (M. Isarescu - N.R.) și exemple: acela cu scumpirea benzinei, care a fost o criză de o noapte, dar a aprins toată țara, exemplul cursului de schimb, când la casele de schimb explodase la 5,3 lei/euro, deși cursul BNR era 4,9. Acestea sunt situațiile care fac mai mult rău decât bine", a afirmat Dan Suciu, în direct la Realitatea Plus.

În urmă cu o săptămână, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a afirmat la un post TV că "Isărescu ar putea să-și potolească, să-și liniștească subordonații, să îi cheme la un ceai de tei”.