MENIU

Reacții în scandalul "Oaia ca brand de țară". Traian Băsescu, atac nemilos la ministrul Turismului

<p>Traian Băsescu</p>

După ce ministrul Turismului, Mircea Dobre a anunțat că ar vrea să schimbe brandul turistic al României, propunând ideea ca Miorița să fie ideea centrală, fostul președinte Traian Băsescu a reacționat ironic pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a anunțat săptămâna trecută pe oamenii de afaceri din domeniu că și-a propus să schimbe brandul turistic al României, urmând să înlocuiască celebra frunză a Elenei Udrea cu o oaie, pentru a construi imaginea turistică a țării în jurul legendei Miorița.

Într-o reacție la cald, Traian Băsescu contestă ideea ca România să fie reprezentată în fața turiștilor străini de "trei ciobani care se omoară între ei":

"Să râdem cu Ministrul Turismului
Ministrul Turismului s-ar gândi să schimbe brandul de ţară pentru turism. Foarte bine, este oricând loc de mai bine. Problema este că ministrul ar vrea să fim reprezentaţi de Mioriţa, o baladă tristă, adică de o oaie sau eventual de cei trei ciobani care se omoară între ei. Sunt convins că, dacă în loc de oaie s-ar pune un bou, cu siguranţă, ministrul ar fi foarte bine reprezentat", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Frunza lui Udrea, înlocuită cu oaia lui Dobre. Ministrul Turismului, plan ȘOC pentru brandul de țară

Și turoperatorii dezaprobă schimbarea brandului, spunând că în turism sunt probleme mult mai importante de rezolvat, și ironizează ideea de a înlocui frunza cu o oaie.

Miorița, cred ei, este o legendă tristă, pesimistă, cu trei români care se omoară între ei, iar oaia în sine e percepută ca un animal stupid și supus. Aceste lucruri îi fac pe turoperatori să considere neinspirată asocierea dintre Miorița și turismul românesc.

Mai multe articole despre:
mioriţa brand de ţară