MENIU

Răzvan Cuc, luat la mișto de un coleg din PSD

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chirică, l-a luat peste picior pe ministrul Răzvan Cuc pentru că nu s-a ținut de cuvânt în legătură cu banii pentru podul peste Dunăre, scrie realitateadebraila.net. 

Iunian Chiriac, președintele CJ Brăila, spune că nici la această oră nu s-au alocat banii pentru exproprierile terenurilor pe care se construiește podul peste Dunăre. Chiriac a atras atenția asupra faptului că în ultima perioadă nimeni nu s-a mai intereast de acest proiect de infrastructură, potrivit realitateadebraila.net

Despre Răzvan Cuc și asigurările pe care le-a dat că vor fi plătite exproprierile într-o lună și jumătate, Chiriac a declarat că ”fiind un cuc, a fost întrebat, am înțeles!”.

„Sunt lucrurile acelea, care au rămas din urmă, și anume partea de exproprieri. Nu știm ce s-a mai întâmplat cu ele și am spus că este un mare pericol ca statul român să plătească niște despăgubiri oamenilor, care nici în momentul de față nu și-au primit banii. Pe lânga banii respectivi, oamenii vor cere dobândă, pentru că acel teren nu a fost valorificat, un an de zile, de dânșii”, a declarat președintele CJ Brăila.

La începutul lunii august, cei 400 de proprietari, de pe raza judeţelor Brăila şi Tulcea, ale căror terenuri au fost expropriate, amenințau cu blocarea șantierului podului. Ei nu-și primiseră banii promişi, adică 10 milioane de lei în total, deşi de la aprobarea bugetului şi a documentelor aferente a trecut un an.

Pe 20 august, în cadrul unei vizite în Brăila, atât ministrul Cuc, cât și Teodorovici, spuneau că în maxim o lună și jumătate propietarii își vor primi banii pe acele terenuri. La acea dată, Eugen Teodorovici chiar și-a permis să facă glume pe seama jurnaliștilor care îl întrebau când se plătesc exproprierile: ”Te duci tot la bani, tot la bani… Nu întrebați de pod? Lăsați că aia e altceva, se face podul!”

Întrebat despre promisiunile făcute, la Brăila, de cei doi miniștri, președintele Consiliului Județean a declarat: ”Anumite persoane declară ce vor, eu vă spun realitatea”.

Iulian Chirică este bun prieten cu fostul premier Mihai Tudose, fost coleg de partid, acum in Pro România și europarlamentar la Bruxelles.