MENIU

Răzvan Cherecheș CRITICĂ relaxarea Guvernului în fața valului 4: „În toamnă vor spune că sunt surprinși” - CE măsuri urgente trebuie luate

Răzvan Cherecheș CRITICĂ relaxarea Guvernului în fața valului 4 - CE măsuri urgente trebuie luate

Expertul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș a criticat relaxările decise prea devreme în țara noastră dar și lipsa măsurilor luate de guvernanți pentru a face față următorului val de infectări. Declarațiile au fost făcute marți seară, în emisiunea „100%”, la Realitatea PLUS.

„Rata de incidență este mică, suntem afară, în aer liber. Ventilația este mică, suntem în aer liber, e foarte bună în jurul nostru, avem persoane vaccinate.

Mai mult, mesajul Guvernului este relaxare. Guvernul nu și-a respectat propriile țintele în funcție de relaxare. În mesajul către populație totul este OK, numai niște zvonuri, povești, dar, de fapt, suntem în aceeași situație ca și cu zăpada, când autoritățile spun <<Stați liniștiți, n-o să fie nicio problemă>>. Și în 1 decembrie, când vine zapada, autoritățile o să spună <<Am fost surprinși>>. Asa se va întâmpla și la toamnă, vor spune că sunt surprinși. Când pe toată perioada verii ar fi trebuit continuu, continuu să există campanie de informare privind vaccinarea, să existe stimulente pentru vaccinare și să informeze continuu populația că suntem doar într-o pauză, că relaxarea este numai temporară, și că de la toamna ne confruntam din nou cu virusul”, a explicat expertul în Sănătate Publică, marți seară, la Realitatea PLUS.

Profesorul universitar a mai spus că în următoarea perioadă va crește numarul celor internați la ATI și a atras atenția că măsurile ce ar trebui luate de autorități ar fi trebuit să fie deja pregătite.

„Peste vară ar trebui să fie făcută pregătirea. Nu am auzit de măsuri luate”, a precizat Cherecheș și a prezentat ce măsuri ar fi trebuit luate de Guvern pentru toamnă. 

„Vaccinarea, e clar, trebuie să crească. În momentul când crește numărul de cazuri pe seama celor
 nevaccinați, va crește în județele în care rata de vaccinare e mică. Asta înseamnă că în județele cu rată mică trebuie să ne asigurăm să avem: rată mare de vaccinare, capacitate mare de testare și capacitate mare de suport pe Terapie Intensivă în juduețele din jur, pentu că este posibil să crească numărul de persoane internate”, a mai explicat Răzvan Cherecheș, la Realitatea PLUS.