MENIU

Războiul nervilor! Hackerii lui Putin atacă instituţiile democratice occidentale!

Rusia conduce o campanie de destabilizare a democraţiei şi instituţiilor de importanţă majoră ale puterilor vestice, avertizează ministrul apărării din Marea Britanie.

Sir Michael Fallon, ministrul apărării britanic, a declarat că hackerii ruşi sunt în plină ofensivă cibernetică impotriva instituţiilor de importanţă majoră ale puterilor vestice.

Moscova intenţionează să-şi extindă influenţa şi să vulnerabilizeze guvernele occidentale şi NATO printr-o strategie de dezinformare, iar Vladimir Putin a ales să devină un „competitor strategic” al vestului, conform declaraţiei lui Fallon.

Acesta a mai subliniat că este imperios necesar ca membrii alianţei să-şi îmbunătăţească apărarea cibernetică, iar NATO trebuie să se concentreze asupra „realităţii false” propagate de către Kremlin.

„NATO trebuie să se apere la fel de eficace şi pe latura cibernetică, aşa cum o face şi în spaţiul aerian, pe uscat sau pe apă, astfel încât adversarii să realizeze preţul pe are îl vor plăti dacă folosesc arme cibernetice.”

Discursul său a avut loc la Universitatea St. Andrews şi a survenit la câteva ore înaintea intervenţiei prim-ministrului britanic, Theresa May, la un summit informal tot pe tema îmbunătăţirii strategiilor de apărare şi colaborare dintre membrii NATO care aparţin de U.E., ce are loc în Malta. 

Mai multe articole despre:
NATO Vladimir Putin theresa may Sir Michael Fellon