MENIU

Războiul din Ucraina s-a mutat în aer. VIDEO cu dronele ucrainene la vânătoare de drone rusești în noua bătălie tehnologică

Dronele ucrainene la vânătoare de drone rusești în noua bătălie tehnologică

Războiul din Ucraina a căpătat o dimensiune nouă, provocând o transformare spectaculoasă a strategiilor de luptă. În confruntarea dintre forțele ucrainene și cele rusești, dronele au devenit un instrument esențial, având rolul de a redefini modul în care se desfășoară operațiunile militare. Acest conflict nu se mai limitează doar la soldați și tancuri; este acum o bătălie în aer, unde dronele ucrainene își îndeplinesc misiuni de supraveghere și atac, vizând neutralizarea dronelor inamice. Capturarea acestor momente prin imagini video ne oferă o fereastră către această nouă eră a războiului, în care tehnologia joacă un rol crucial în soarta bătăliilor.

În urmă cu câteva luni, materialele video cu drone care se confruntă între ele erau destul de rare, însă acum acestea sunt publicate frecvent, evidențiind apariția unei noi linii de front în cadrul conflictului ruso-ucrainean. Dronele FPV dotate cu explozibil reușesc să doboare dronele de supraveghere rusești cu aripi fixe, ceea ce limitează capacitatea Rusiei de a monitoriza câmpul de luptă și de a coordona atacurile.

Într-un nou reportaj video, organizația Wild Hornets prezintă o parte din cele peste 100 de drone rusești care au fost distruse de către dronele ucrainene recent îmbunătățite.

Jurnalistul Jason Bellini de la Scripps News l-a întrebat pe „Ajax”, comandantul adjunct al companiei de drone Achilles din cadrul Brigăzii 92 de Asalt din Ucraina, dacă astfel de misiuni ale UAV-urilor sunt acum la fel de frecvente precum sugerează materialele video publicate pe reţele de socializare.

„Da, este adevărat”, a spus Ajax. „Chiar acum, am început să lovim UAV-urile inamicului, cum ar fi [modelele] Orlan, Zala, Supercam”.

Dar Ajax a spus că nu poate oferi mai multe detalii despre modul exact în care armata ucraineană vizează dronele rusești.

„Chiar acum este o perioadă în care nu vrem să oferim aceste cunoștințe inamicului, care ar putea folosi aceleași tactici.”

Bloggerii militari ruși postează materiale video care pretind că arată piloți de drone din tabăra lor atacând UAV-uri ucrainene, cum ar fi quadcopterele dotate cu sistem de recunoaștere nocturnă utilizate pentru a arunca bombe asupra pozițiilor inamice în toiul nopții.

Tehnicile de luptă cu dronele par să fie variate și în continuă evoluție. Într-un videoclip, o dronă folosește un baston în încercarea de a lovi elicele unui UAV cu aripă fixă.

Declinul ceasurilor de lux elvețiene: Marii producători au ajuns să ceară ajutor de la stat pentru a menține locurile de muncă

Dronele FPV cu explozibil utilizate în mod obișnuit, ai căror piloți poartă ochelari VR în timp ce urmăresc obiecte în mișcare, urmăresc, de asemenea, elicoptere rusești, cu un oarecare succes aparent, explică Defense Romania.

Recent, un operator al unui interceptor FPV al Brigăzii 11 a Gărzii Naționale a Ucrainei a doborât o dronă kamikaze rusească Lancet.

Voluntarul și bloggerul ucrainean Serhii Sternenko a relatat despre acest lucru.

Acesta a publicat, de asemenea, un videoclip al interceptării acestei drone rusești. „Drona încerca să atace una dintre facilitățile noastre, dar nu astăzi, nu astăzi”, a afirmat voluntarul ucrainean.

Drona kamikaze rusă a fost doborâtă de o dronă interceptoare FPV modificată. Trupele ucrainene interceptează din ce în ce mai mult dronele rusești cu ajutorul dronelor FPV. În prezent, există mai multe proiecte cunoscute public în Ucraina pentru a furniza astfel de drone modificate forțelor de apărare ucrainene.

În ultimele săptămâni, dronele de interceptare ucrainene au doborât mai mult de o sută de drone de recunoaștere rusești.

Telegram, platforma socială preferată a rușilor, își schimbă politica după ce fondatorul ei, Pavel Durov, a fost arestat la Paris

 

Mai multe articole despre:
razboi ucraina drone drone ucrainene drone rusesti