MENIU

Război Ucraina. Un cetățean francez a fost ucis în luptele din Harkov - Este al doilea în mai puțin de o săptămână

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Al doilea cetățean francez a fost ucis în mai puțin de o săptămână în războiul din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Ministerul francez de Extene. 

 

„Este vorba de un luptător voluntar francez în Ucraina a fost ucis în luptă, a confirmat vineri Ministerul francez de Externe, după ce, potrivit informațiilor din mass-media, bărbatul a murit în regiunea Harkov.

"Reamintim tuturor că întreaga Ucraina este o zonă de război. În acest sens, călătoria în Ucraina este interzisă oficial, indiferent de motiv", se arată în comunicatul ministerului, în care se transmit condoleanțe familiei bărbatului.

„Confirmăm vestea tristă că un cetățean francez a fost rănit mortal în timpul luptei din Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, potrivit France24.com.

Nu au fost date detalii despre motivul pentru care bărbatul se afla în Ucraina sau când și unde a fost ucis.

Este al doilea cetățean francez ucis în războiul din Ucraina în mai puțin de o săptămână. Jurnalistul francez Frederic Leclerc-Imhoff a fost ucis luni în estul Ucrainei, reamintește CNN.

Potrivit presei franceze, tânărul s-a alăturat unei unități străine de apărare în Ucraina și lupta în jurul Harkovului, oraș din nord-est bombardat puternic de forțele ruse, dar care rămâne încă în mâinile ucrainene.

Mulți luptători străini au răspuns apelului de la începutul invaziei ruse în Ucraina al președintelui Volodimir Zelenski de a veni și de a lupta pentru a respinge forțele invadatoare. Guvernul ucrainean anunțase în luna martie că numărul voluntarilor înscriși ar fi fost de aproximativ 20.000, deși cifra nu a fost verificată independent.

La sfârșitul lunii aprilie, guvernul britanic a confirmat că unul dintre cetățenii săi, identificat în presă ca un veteran al armatei în vârstă de 36 de ani, a fost ucis în Ucraina, iar un altul era dispărut.