MENIU

Război Ucraina. Rusia a luat cu asalt patru orașe din estul Ucrainei

Rusia intră în patru orașe din estul Ucrainei. Foto/Profimedia

Iuri Podoliaka, un cunoscut blogger militar pro-rus de origine ucraineană, a declarat că forţele ruse atacă Hirnîk din mai multe direcţii şi luptă în centrul oraşului, care avea o populaţie de peste 10.000 de persoane înainte de război. 

Forţele ruse iau cu asalt patru oraşe din estul Ucrainei, în timp ce forţele Moscovei încearcă să obţină controlul asupra întregii regiuni Donbas, potrivit bloggerilor de război pro-ruşi, relatează Reuters.

Forţele ruse se luptă cu trupele ucrainene în oraşele Selîdove, Hirnîk, Kurahove şi Toreţk din estul Ucrainei, potrivit postărilor bloggerilor de marţi.

Iuri Podoliaka, un cunoscut blogger militar pro-rus de origine ucraineană, a declarat că forţele ruse atacă Hirnîk din mai multe direcţii şi luptă în centrul oraşului, care avea o populaţie de peste 10.000 de persoane înainte de război. Podoliaka susţine că au loc lupte şi în împrejurimile oraşelor Kurahove şi Selîdove, care aveau fiecare o populaţie de aproximativ 20.000 de persoane înainte de război.

„Evenimentele din acest sector al frontului se desfăşoară rapid”, afirmă Podoliaka.

Relatările sale au fost confirmate de mulţi alţi bloggeri pro-ruşi cunoscuţi, deşi Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu.

Forţele ruse, cărora preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat să intre în Ucraina în februarie 2022, au avansat în septembrie cu cel mai rapid ritm din martie 2022, potrivit datelor din surse deschise, în ciuda faptului că Ucraina a luat o parte din regiunea rusă Kursk.

Statul Major al Ucrainei a declarat că forţele ruse au încercat să atace în mai multe locuri de-a lungul frontului, dar susţine că Ucraina a respins atacurile. „În direcţia Pokrovsk, invadatorii ruşi au încercat să disloce unităţile noastre din liniile ocupate în zonele aşezărilor Mîroliubivka, Promin, Lisivka, Selîdove”, a declarat acesta. „Apărătorii noştri au respins 56 de atacuri. Cea mai mare concentrare a atacurilor inamice a fost în apropiere de Selîdove. În direcţia Kurahove, forţele de apărare au respins 47 de atacuri lângă Hirnîk, Novodmîtrivka, Hostre, Katerînivka şi Antonivka, unde inamicul a încercat să străpungă apărarea trupelor noastre”, a informat Statul Major al Ucrainei.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident