MENIU

Război Ucraina. Primarul din Hersonul ocupat, RĂPIT de ruși și dus într-un loc necunoscut

Igor Kolykhayev, fostul primar al Hersonului, a fost răpit de ruși și dus într-un loc necunoscut

Rușii care au ocupat Herson l-au răpit pe Fostul primar din Hersonul ocupat a fost răpit de ruși, la aproape două luni de la capturarea orașului.  

Fostul primar din Hersonul ocupat - Igor Kolykhayev a fost dus într-o locație necunoscută, dar tot în Herson, potrivit Nexta. Imediat după cucerirea Hersonului, rușii l-au înlocuit cu Alexander Kobets, colaborator al prorușilor, fost agent KGB. Fostul primar a rămas să locuiască în Herson, după instalarea ocupației ruse. După înlocuirea sa, în 28 aprilie, Kolykhaev a anunțat că rămâne în oraș. Acesta a refuzat să coopereze cu „administrația” de ocupație înființată de armata rusă.

Anunțul răpirii fostului primar al Hersonului a fost făcut de consiliera sa, Galina Lyashevskaya, pe pagina de Facebook

Dispariția primarului din Herson a fost raportată și de Consiliul general al orașului. În acest moment nu se știe nimic despre locul în care se află fostul primar, se arată în anunțul făsut de Consiliul general.

Cu doar o zi înainte, pe 27 iunie, Administrația regională a raportat că au avut loc mai multe răpiri de civili, în special bărbați, în regiunea Herson, în special activiști și activiști pro-ucraineni, potrivit Unian.net.

Săptămâna trecută, ocupanții ruși l-au eliberat pe Maksym Vinnyk, prorector al Universității de Stat din Herson.

Cazurile de răpiri ale mai multor bărbați practicate de ocupanți au devenit tot mai frecvente. În centrul regional, în instituțiile bancare sechestrate, noi proprietari temporari înființează sucursale ale băncilor rusești, unde vor fi eliberate carduri de salariu tuturor celor care lucrează în zona ocupată.