MENIU

Război Ucraina. Localnicii din orașele ocupate de ruși, TORTURAȚI prin bătaie și șocuri electrice - Scene terifiante

Război Ucraina. Localnicii din orașele ocupate, TORTURAȚI de ruși prin bătaie și șocuri electrice - Scene terifiante

Ucrainenii din orașele ocupate de ruși sunt luați ostatici și torturați. Anunțul a fost făcut de Liudmila Denisova, responsabilă cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev. Aceasta cere intervenția ONU pentru a investiga aceste fapte șocante, considerate crime de război.

Ocupanții ruși torturează civili ucraineni luați ostatici în orașele cucerite de armata rusă. Acest lucru a fost anunțat de Comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a anunțat miercuri că ocupanții ruși torturează civili ucraineni luați ostatici. În regiunea Herson, aflat sub ocupație din luna martie, un bărbat a fost bătut și supus șocurior electrice. Rușii au filmat tortura.

"Ocupanții au postat un videoclip cu interogatoriul unui localnic din Oleshky, răpit de ruși în regiunea Herson, pentru acces gratuit. Videoclipul arată cum a fost bătut și torturat cu curent electric", a explicat Denisova.

Ea a subliniat că videoclipul este încă o dovadă a crimelor de război ale Rusiei și a cerut Comisiei ONU să investigheze încălcările drepturilor omului în timpul invaziei militare ruse a Ucrainei să ia în considerare aceste fapte.

Anunțul vine după ce s-a aflat de primele cazuri de tortură încă în luna aprilie. Atunci, rușii au înființat camera de tortură pentru prizonierii ucraineni în Herson, similar cu temnița din Donețk.

Cazuri de tortură au mai fost raportate și în regiunea Sumî. În Trostyanets au fost identificate locurile în care rușii au torturat oamenii. La locul faptei au fost găsite bastoane, cătușe, clește metalic și haine ale victimelor cu urme de sânge, scrie Unian.net.