MENIU

Război TOTAL între Raed Arafat și Traian Băsescu: Fostul președinte spune că secretarul de stat e bun doar la achiziții! Reacția lui ARAFAT

Război în toată regula între Traian Băsescu și Raed Arafat. Fostul președinte al României l-a acuzat pe șeful DSU, într-o postare pe Facebook, că nu este capabil să conducă un sistem de urgență. În replică, secretarul de stat de la MAI a declarat că fostul șef de stat dezinformează populația și prezintă un fake news. 

„Domnule doctor Arafat, nu îți vreau răul”. Așa începe mesajul de pe Facebook al lui Traian Băsescu. Fostul președinte al statului spune că secretarul de stat de la Interne nu poate gestiona o criză precum cea a pandemiei de COVID-19.

„Arafat este foarte bun pentru achiziții de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine TV. Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede. Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză”, a scris Traian Băsescu.

În replică, șeful DSU îl acuză pe Traian Băsescu că dezinformează populația folosindu-se de știri false.

„Fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor, dezinformând populația prin prezentarea unui Fake News legat de cazul Timișoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situații de Urgență de a muta pacienții, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora”, scrie Raed Arafat.

În același timp, reprezentanții DSU explică și situația expusă de Băsescu.

„Precizăm opiniei publice dar și fostului președinte că la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timișoarei și nici NU existat o informare în acest sens. Subliniem faptul că transferul între două unități sanitare se poate realiza și fără implicarea CNCCI sau DSU, situație întâmplată la nivelul Timișoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrată pe comunicarea celor două spitale (...)” , spun reprezentanții DSU.

Replica lui Raed Arafat este continuată și cu privire la măsurile luate în perioada 2010-2011 privind tăierea salariilor, măsură care a dus la exodul medicilor de ATI din țară, spun cei de la DSU. 

Mai multe articole despre:
raed arafat traian basescu