MENIU

Război, la graniță! Punctul de trecere a frontierei din Ucraina spre România, Orlovka-Isaccea, a fost lovit de drone!

Război, la graniță! Punctul de trecere a frontierei din Ucraina spre România, Orlovka-Isaccea, a fost lovit de drone!

Dronele rusești care au atacat azi-noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din Ucraina au avariat, printre altele, clădiri de la un punct de trecere a frontierei cu România, relatează Reuters, în contextul în care un mesaj RO-Alert a fost marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Au fost avariate o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea),  întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni.

„Rusia continuă să poarte război împotriva cerealelor și a securității alimentare globale”, a declarat Oleksii Kuleba, viceprim-ministru pentru restaurare, pe Telegram, raportând daune la instalația de cereale și la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka.

Traversarea a fost suspendată temporar dimineață din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi șoferi de camion, inclusiv un cetățean turc, au fost răniți, potrivit oficialilor.

MApN a trimis două avioane F-16 și două avioane F-18 la granița cu Ucraina

Mai multe articole despre:
razboi ucraina frontiera