MENIU

Război în Orientul Mijlociu. Israelul anunţă că a lovit cartierul general al spionajului Hezbollah

Război în Orientul Mijlociu. Israelul anunţă că a lovit cartierul general al spionajului Hezbollah

Israelul a anunţat joi că a bombardat sediul serviciului de informaţii al Hezbollah, în apropiere de Beirut, în timp ce luptele terestre, însoţite de lovituri aeriene, au continuat în sudul Libanului împotriva mişcării armate susţinute de Iran.

După o campanie de bombardamente aeriene masive împotriva Hezbollah, soldată cu sute de morţi în Liban, armata israeliană desfăşoară de luni operaţiuni terestre în mai multe locuri din sudul ţării, unul dintre fiefurile puternicei mişcări libaneze susţinute de Iran.

Între timp, aviaţia israeliană îşi continuă loviturile aeriene, în special asupra Beirutului şi a suburbiilor sale, dintre care una a lovit joi „cartierul general de informaţii” al Hezbollah din apropierea capitalei libaneze, a anunţat armata (IDF). Armata a difuzat o înregistrare video de slabă calitate care arată o lovitură ce distruge ceea ce pare a fi o clădire izolată pe un deal.

 La aproape un an de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent al Hamasului palestinian pe teritoriul israelian la 7 octombrie 2023, Israelul a anunţat la jumătatea lunii septembrie că îşi mută grosul operaţiunilor pe frontul din nord, la frontiera cu Libanul.

Israelul susţine că doreşte să slăbească Hezbollah, aliat al Hamas, şi să permită întoarcerea celor aproximativ 60.000 de locuitori din regiunile de frontieră, strămutaţi de un an de tirurile neîncetate de rachete ale mişcării către nordul Israelului, potrivit presei.

Mai multe articole despre:
israel razbunare iran