MENIU

Rata de INFECTARE în ultimele 24 de ore - Creștere explozivă a cazurilor de COVID-19 în Ilfov. ZONELE cu cele mai multe îmbolnăviri

coronavirus Foto: Pixabay.com

Transmitere comunitară accentuată în mai multe județe din România. Sâmbătă, cele mai mari rate de infectare au fost raportate în nouă județe. Ilfovul a detronat Capitala, cu o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de coronavirus în ultimele 24 de ore.

 

10 județe sunt în scenariul roșu, cu rate de peste 3 la mia de locuitori, în timp ce în cele mai multe, rata este între 1,5 și 3 la mia de locuitori, fiind in zona galbenă - 23 de judete. Opt județe se află in scenariul verde ,cu rate mai mici de 1,46 la 1.000 de locuitori.

Cea mai mică rată de infectare este în județul Harghita, la polul opus se află Ilfov, care este pe primul loc, cu o accelerare a incidenței coronavirus - 6,87. Bucureștiul are o rată de infectare de 6,43, Constanța - 5,31.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică: