MENIU

Rata de infectare în București continuă să crească, scenariul 6/mie este la câteva zile distanță

Salon ATI Covid

Rata de infectare în București continuă să crească. Duminică, incidența calculată la 14 zile a ajuns la la 4,35, față de 4,1 cu o zi în urmă, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.

În urmă cu o săptămână, incidența în București era de 2,44/mie, ceea ce sugerează că la dinamica actuală a creșterii, Capitala va depăși în câteva zile pragul de 6/mie.
 
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ceea ce înseamnă că este obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.
 
În localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID. Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre.
 
În acest scenariu, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.