MENIU

Răsturnare de situație în scandalul uriaș de la meciul PSG-Istanbul BB din Liga Campionilor - Nu Colțescu ar fi făcut remarca rasistă AUDIO

Răsturnare de situație în scandalul uriaș de la meciul PSG-Istanbul BB din Liga Campionilor - Nu Colțescu ar fi făcut remarca rasistă

O înregistrare audio apărută după miezul nopții pe rețelele de socializare pare să indice că nu Colțescu ar fi folosit cuvinte jignitoare la adresa unui membru din staff-ul turcilor la meciul PSG-Istanbul BB, ci unul dintre cei doi asistenți din brigada României. În urma scandalului, meciul a fost întrerupt, iar UEFA a anunțat că va fi reluat miercuri cu o altă brigadă de arbitri. În urma incidentului de marți seară a reacționat și Federația Română de Fotbal.

 

Nu Sebastian Colțescu ar fi cel care se aude pe înregistrare folosind cuvântul „negru”.

Vocea ar aparține asistentului Octavian Șovre, scrie ziare.com, redând o înregistrare video din timpul meciului postată pe Twitter.

Citește și Arbitrul Colţescu, scandal rasist uriaș la Paris. PSG şi Istanbul BB au părăsit terenul, a intervenit și președintele Erdogan. REACȚIA Federației Române de Fotbal

Marți seară, jucătorii formației turce Bașakșehir au părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, de la Paris, din Liga Campionilor, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu, 43 de ani, ar fi fost auzit folosind o expresie rasistă la adresa fostului fotbalist camerunez Pierre Webo, de 38 de ani, antrenor secund la Bașakșehir.

După turci, și parizienii au părăsit terenul de joc.

Meciul de marți, 8 decembrie, a fost suspendat și urmează să fie reluat miercuri, cu o altă brigadă de arbitri, a anunțat UEFA, marți seară.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de romani, a fost intrerupt, in minutul 16, la scorul de 0-0.

După jumătate de oră, UEFA a intervenit şi a recomandat ca meciul să se reia la ora 23:00 și a luat decizia fără precedent de a nu-i mai permite arbitrului român să revină în teren.

Clubul Istanbul Basaksehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", dupa ce arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu l-ar fi facut "negru" pe un oficial al gruparii turce la meciul cu PSG, din ultima etapa a Grupei H a Ligii Campionilor.

Până și președintele turc Recep Tayyip Erdogan a luat poziție, într-o postare pe Twitter.

”Condamnăm cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul dintre membrii staff-ului tehnic a lui Bașakșehir, și cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiționat împotriva rasismului și discriminării în sport și în toate domeniile vieții. #Nu rasismului”, a scris Erdogan.

Și ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a scris pe Twitter, dupa incidentul in care a fost implicat arbitrul Sebastian Coltescu, că rasismul este o crima impotriva umanitatii.

"Sustinem pozitia clubului de fotbal Basaksehir impotriva rasismului, care este o crima impotriva umanitatii. NU rasismului!", a scris acesta.

 

Brigada romana care a fost delegata la acest meci este formata din centralul Ovidiu Hategan, asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe si rezerva Sebastian Coltescu.

REACȚIA Federației Române de Fotbal

Precizările Federației Române de Fotbal referitoare la incidentul de la partida PSG – Bașakșehir au fost transmise marți seară.

„Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, potrivit comunicatului FRF.