MENIU

Răsturnare de situație în cazul prelungirii carantinei de la Timișoara! Ordinul lui Arafat, anulat definitiv de instanță

Raed Arafat/foto: Octav Ganea, INQUAM

Instanţa supremă a anulat, printr-o decizie definitivă, ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prin care a fost instituită pentru trei zile, începând cu data de 22 martie, carantina în municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe. Instanţa supremă a anulat, printr-o decizie definitivă, ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prin care a fost instituită pentru trei zile, începând cu data de 22 martie, carantina în municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe.

Conform Agerpres, măsura a fost luată după ce propunerea de prelungire a măsurii de carantină nu a trecut de votul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, în două procese separate, de Patronatul Ho-Re (Hoteluri şi Restaurante) Timişoara şi de către avocatul Claudiu Florin Butuza, care au avut câştig de cauză, chiar dacă hotărârea instanţei a venit după ce a expirat perioada de carantină.

"Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti din 29 martie, în procesul deschis de avocatul Claudiu Florin Butuza.

Decizia a rămas definitivă, după ce Instanţa supremă a respins marţi apelul declarat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe articole despre:
raed arafat carantina timisoara