MENIU

Răsturnare de situație în cazul decesului judecătorului iranian. Ce spune presa din Teheran

Răsturnare de situație în cazul decesului judecătorului iranian. Ce spune presa din Teheran / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Ipoteză șocantă în cazul judecătorului iranian mort în București. Presa de la Teheran demontează varianta sinuciderii, cea pe care merg, potrivit unor surse, anchetatorii români. Jurnaliștii din Iran spun că unele camere de filmare de la hotelul în care era cazat magistratul au fost deconectate cu câteva minute înainte de momentul tragediei. Mai mult, fostul judecător ar fi vrut să se întoarcă acasă, în Iran.

Gholamreza Mansouri ar fi căzut de la etajul șase, în interiorul hotelului în care era cazat. Potrivit presei din Teheran, camerele de supraveghere ar fi fost deconectate cu doar câteva minute înainte de producerea tragediei.

Presa din Teheran a mai dezvăluit că fostul judecător ar fi primit azil din partea statului român, însă ar fi refuzat pentru că intenționa să se întoarcă în țara sa pentru a-și demonsta nevinovăția.

Mansouri, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit mort într-un hotel din București, vineri. Prima ipoteză a anchetatorilor este că bărbatul ar fi căzut pe scara interioară. Trupul victimei a fost găsit de un angajat al hotelului.

Fostul judecător iranian a fost reținut de autoritățile române pe 12 iunie, în baza unui mandat emis de Interpol. Curtea de Apel București a decis să fie plasat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara până luna viitoare, când urma să se judece cererea de extrădare din partea autorităților de la Teheran.  

Influent cleric, fost procuror și judecător, Mansouri a fugit din Teheran în 2018, după ce a fost acuzat că a primit 500.000 de euro mită. În plus, militanții pentru drepturile omului susțin că acesta a trimis după gratii mai mulți jurnaliști independenți care nu susțineau regimul.