MENIU

Răsturnare de situație în cazul celebrului lunetist "Wali": unde se află acesta. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre armata lui Putin

"Wali", cel mai cunoscut lunetist din lume/ Captură foto NEXTA

Celebrul lunetist canadian "Wali", pe care propaganda rusă l-a dat drept mort la doar 20 de minute după ce ar fi intrat pe linia de front, ca urmare a unui atac al armatei lui Putin, este "bine, sănătos", scrie presa canadiană, informațiile fiind furnizate chiar de către celebrul lunetist. Acesta se află în prezent undeva, în zona Kiev, și va rămâbne în Ucraina până când va simți "că și-a făcut datoria". "Wali" a sosit în Ucraina la începutul lunii martie, pentru a lupta cu armata rusă. 

Zvonurile că "Wali" ar fi murit au început să circule pe rețelele de socializare săptămâna trecută, f[r[ a avea la baz[ vreo sursă credibilă și fără să ofere informații suplimentare despre presupusul deces al celui care este considerat cel mai bun lunetist al lumii. La polul opus, ucrainenii îi lăudau reușitele.

Răspunsurile au venit, însă, chiar de la lunetist, ]ntr-o discuție cu presa canadiană.

„Cred că este doar trolling. Dar este ciudat pentru că după un timp inamicul își va pierde credibilitatea cu aces tip de propagandă. Nu înțeleg de ce împing în față astfel de minciuni. Era destul de evident pentru toată lumea că voi ieși și voi confirma tuturor că sunt în viață", a afirmat lunetistul, citat de HotNews.ro, pentru Global News.

"Wali" a spus că a petrecut ultima săptămână „în regiunea Kiev” și că acum se odihnește, având o tuse care îl deranjează.

„Voi reveni în prima linie în următoarele zile”, a mai spus el.

El susține, totodată, că a fost uimit de cât de diferit e războiul din Ucraina, în comparație cu alte războaie la care a participat. „Nu e ca și cum totul s-a prăbușit, mai există internet... Majoritatea zonelor de luptă nu au electricitate și nici apă. Este un haos total. Dacă mergi în centru [la Kiev], e în regulă. Am intrat într-un apartament de acolo, era la fel ca un apartament din Toronto. Aveai până și espressor”, a spus el.

Au rămas multe animale domestice care rătăcesc pe străzile din Kiev, povestește soldatul, menționând că rușii împușcau în mod obișnuit câinii pentru că lătrau și le dădeau de gol pozițiile.

„Întregul efort de război al rușilor este unul de amatori. [Rușii] nu sunt grozavi. Ei nu au capacitățile forțelor NATO. Rusia este o țară săracă și asta se reflectă în armamentul de care dispun. Ei distrug totul. Pur și simplu continuă să tragă în case iar și iar”, a adăugat acesta. 

El a spus că dacă țările vor să ajute Ucraina, ar trebui să trimită armament modern.

Lunetistul a fost rugat să clarifice și povestea despre faptul că ar fi cel mai bun din lume. „Sunt un soldat normal. Unul bun, fără îndoială. Dar sunt un soldat bun printre alți soldați buni.”

Deși nu poate vorbi despre detalii din cauza naturii războiului, Wali a spus că va rămâne încă ceva timp în Ucraina – până când „voi simți că mi-am făcut datoria”.

Povestea lunetistului, învăluită pe alocuri în mister, este una impresionantă. Din câte se știe până în prezent, "Wali" este un informatician franco-canadian care a servit de două ori în războiul din Afganistan în timpul operațiunilor de la Kandahar, relatează Marca.

Între 2009 și 2011, el și-a câștigat porecla „Wali” ca urmare a timpului petrecut acolo, după ce a început să omoare zeci de inamici cu pușca lui de lunetist.

Ca parte a unității de elită JTF-2, el a făcut parte din același grup de lunetiști cu cel mai mare record de ucidere la distanță (3.540 de metri).

Când președintele Volodimir Zelenski a început să cheme soldații străini să se alăture luptei împotriva Rusiei, „Wali” nu a ezitat, astfel, că a sosit miercuri în Ucraina, ca parte a contingentului canadian.

Considerat unul dintre cei mai letali lunetiști din lume, canadianul este cunoscut doar după porecla sa „Wali”. 

„Vreau să-i ajut. Este atât de simplu”, a spus Wali, într-un interviu acordat recent Canadian Broadcasting Corp. „Trebuie să ajut pentru că aici sunt oameni bombardați doar pentru că vor să fie europeni și nu ruși”, a adăugat acesta, potrivit Meaww.