MENIU

Rareş Bogdan face un anunţ periculos despre intenţiile lui Dragnea cu scutul de la Deveselu

Rareş Bogdan a scris un amplu editorial pentru reporterglobal.ro.

Fostul realizator "Jocuri de putere" a dezvoltat subiectul aprozarelor lui Dragnea şi ce le pregăteşte liderul PSD celor din Diaspora, dar a scris şi despre scutul de la Devselu, despre care a făcut un anunţ îngrijorător: "Dragnea Liviu pregătește pentru americani o invitație: yankee, go home! Pe românește, luați-vă scutul de la Deveselu și tăiați-o, poate aveți treabă și vă rețin!".

Iată câteva pasaje din editorialul lui Rareş Bogdan:

"6 milioane de români din interiorul granițelor și aproape 400.000 din diaspora care au votat în 2014 contra intereselor PSD au devenit pentru Dragnea Liviu ținte vii. Deși cei mai mulți analiști consideră că strategia „Aprozarul” este pusă în operă pentru nostalgicii comunismului, am să pun un bemol și am să îl justific. Firește că nostalgicii sunt un bazin pe care PSDragnea se poate baza cu succes, dacă reușește să activeze un braț lung și să omoare încă o dată „Dosarul Revoluției”, dar nu acolo e marea bătălie. Miza crucială a sa este să-i determine pe alegătorii lui Klaus Iohannis din 2014 să stea acasă în 26 mai, la europarlamentare, sau, varianta fericită pentru Dragnea, să-i determine cumva să-și facă bagajele.

......................................................

Atrag atenția la modul cel mai serios că Dragnea Liviu pregătește pentru americani o invitație: yankee, go home! Pe românește, luați-vă scutul de la Deveselu și tăiați-o, poate aveți treabă și vă rețin! Căci, care este unul dintre mesajele-cheie care conving publicul inteligent că România se află într-un context de parteneriat activ, sub o umbrelă? Bingo!

Fără certitudinea că țara noastră este la adăpost de agresiuni manifeste sau mai voalate, o bună parte din populație va reconsidera decizia de a nu se dezlipi de vatra strămoșească. Acesta este planul. Și iată cum gafa fostului ministru al apărării, Mihai Fifor, care s-a trezit spunând că la Deveselu sunt găzduite rachete de atac, nu mai poate fi considerată o scăpare, ci un risc asumat.

După „mărturisire”, ieșirile la rampă ale oficialilor ruși, chiar ale lui Vladimir Putin de câteva ori, s-au întețit. Și asta deoarece cu toate că știm și noi, și Kremlinul că România nu găzduiește rachete balistice (ofensive), iar orientarea lanțului de scuturi n-are legătură cu Moscova, puterea de la București a anunțat, prin vocea unui tip abil, și foarte util, că este dispusă să abandoneze angajamentele internaționale ale României. Pentru un preț bun, desigur. Care ar fi prețul pentru intrarea României într-o neutralitate activă, orientată inițial spre vest, apoi spre est? Numai Dumnezeu poate ști. Dar în rațiunea culiselor tot mai riscante pentru apartenența noastră la spațiul politic nord-atlantic și european, acesta pare a fi pasul următor".

Editorialul complet al lui Rareş Bogdan, pe reporterglobal.ro

Mai multe articole despre:
Rareş Bogdan scutul de la Deveselu