MENIU

Rareș Bogdan: „Criza forței de muncă se va amplifica”. Măsurile pregătite de PNL

Rareș Bogdan: „Criza forței de muncă se va amplifica”. Măsurile pregătite de PNL

„Criza forței de muncă se va amplifica”, este declarația făcută de europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Politicianul anunță noi măsuri economice pentru ca românii plecați în străinătate să se întoarcă acasă. Printre aceștia se numără proiecte cum ar fi prima fermă, prima livadă, pentru românii din DIASPORA care vor să investească în agricultura din România. 

„Pe păcate, peste tot din România au plecat din foarte multe zone. Nu mai putem spune că au plecat doar din Maramureș, doar din Moldova, doar din Oltenia, din Banat sau din alte părți ale lor. Din cauza politicilor.

N-au plecat de bine. Acești oameni, în momentul acesta, se gândesc extrem de serios. Pe de-o parte, o parte dintre ei, să se întoarcă acasă, în România, pentru că în foarte multe zone ale României lucrurile s-au schimbat.

Și nimeni nu poate spune că România nu s-a schimbat în acești 20 de ani, care au avut o migrație extrem de puternică. Deci ei trebuie ajutați, trebuie veniți cu facilități, facilități fiscale. Sferpt este că România va traversa și următoarea criză, care va apăra în România, este criza foarte extremă.

Avem o problemă extrem de serioasă și vedeți că în foarte multe locuri, în Nepal, în Filipine, în Bangladesh, în Sri Lanka, în Pakistan. 6 milioane de români se află în continuare în afara granițelor României, au fost, practic, alungați de statul român din cauza măsurilor economice și a modului în care s-a comportat cu aceștia. Avem programul Prima Investiție, în raport cu categorii de beneficiari care vor investi în România, aici vorbim de investițiile mari, de 250.000 de euro, sprijin pentru acestea.

Cetățenii români stabiliți în străinitate care se întorc în țară, beneficiază de acces prioritar, în raport cu alte categorii de beneficiari, la programe guvernamentale. Prima fermă, Prima Livadă, Prima Seră. Aceste programe oferă finanțări cuprinzite între 10.000 și 100.000 de euro pe proiect și sunt susținute din granduri guvernamentare la care se adaugă o contribuție de 15%, contribuție proprie”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan aruncă bomba: Politic, nu mai există coaliţia! Nicolae Ciucă și liderii liberali NU vor mai participa la ședințe: cum va fi guvernată România?

Mai multe articole despre:
rares bogdan munca