MENIU

Raport zdrobitor la 2 luni de la invadarea Ucrainei: Rusia face progrese MINORE și își ascunde pierderile masive - HARTA

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Rusia încă nu a realizat o cucerire semnificativă, după invadarea violentă a Ucrainei, anunță Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Cel mai recent raport al serviciului de informații de informații de la Ministerul Apărării din Marea Britanie asupra situației din Ucraina arată că Rusia „a făcut progrese minore în unele zone de când s-a concentrat cu atacurile pentru ocuparea completă a Donbasului. Rusia nu a realizat încă un progres semnificativ, neavând sprijin logistic și militar, de luptă”.

„Decizia Rusiei de a asedia mai degrabă decât de a bombarda combinatul siderurgic Azovstal din  Mariupol arată că multe unități rusești rămân imobile în oraș și nu pot fi redesfășurate în alte regiuni. Apărarea ucraineană a Mariupolului a epuizat, de asemenea, multe unități rusești și le-a redus eficiența în luptă”, se mai susțien în raportul britanicilor.

„Ministerul Apărării al Rusiei a propus ca plățile compensațiilor pentru familiile militarilor care au decedat să fie supravegheate de oficiali militari, și nu de civili. Ceea ce reflectă probabil dorința de a ascunde adevărata amploare a pierderilor Rusiei în fața populației ruse”, se mai precizează în raportul serviciului de informații britanic, potrivit BBC.

ZONELE din Ucraina controlate de Armata rusă