MENIU

DRAFT RAPORT MCV. România, TAXATĂ pentru "MARŢEA NEAGRĂ"

DRAFT RAPORT MCV. România, TAXATĂ pentru 'MARŢEA NEAGRĂ'

RAPORT MCV. DRAFT RAPORT MCV. Evenimentele din decembrie 2013, supranumite de presa română "MARŢEA NEAGRĂ", au reamintit că principiile fundamentale şi obiectivele privind reforma sunt departe de a fi asigurate, astfel încât este dificil de afirmat sustenabilitatea reformelor şi de apreciat în ce măsură există un moment intern pentru a asigura un larg trend pozitiv, se arată într-un DRAFT al RAPORTULUI privind MECANISMUL DE COOPERARE ŞI VERIFICARE - MCV, obţinut de HotNews.ro.

RAPORT MCV. Documentul draftului noteaza ca "circumstantele dificile" din 2012 nu au stirbit determinarea multor institutii si indivizi din Romania pentru a continua procesul de consolidare a statului de drept.

RAPORT MCV. Raportul recunoaste rezultatele DNA, ANI, CSM si Inaltei Curti, critica voturile date de Parlament in momente-cheie, critica Guvernul pentru numarul prea mare de Ordonante de urgenta si pentru modul in care au fost schimbatii adjunctii DNA si Parchetului General, apreciaza colaborarea dintre Ministerul Justitiei si sistemul juridic, si ridica un semn de intrebare in legatura cu intelegerea dintre presedintie si Guvern pentru numirile in fruntea DNA si Parchetului general.

RAPORT MCV. Despre Curtea Constitutionala

Provocarea autoritatilor la adresa acestei instutitii din vara lui 2012 nu s-a mai repetat si a avut ca rol mai degraba consolidarea rolului CCR, ca arbitru important.

Pe fondul asteptati reveniri a dezbaterii constitutionale din aceasta vara, este important de asigurat faptul ca Consiliul Superior al Magistraturii va avea oportunitatea de a comenta asupra tuturor zonelor relevante ale sistemului judiciar.

RAPORT MCV. Este necesara excluderea modificarilor care ar spori ocaziile politicienilor de a influenta sistemul judiciar, independenta sau autoritatea acestuia. Din acest motiv, angajamentul guvernului de a consulta Comisia de la Venetia este un semnal important al angajamentului Romaniei fata de normele europene.

Citeşte mai multe pe hotnews.ro.